La Fiscalia demana 3 anys de presó als detinguts per incidents de la Ciutadella
Centenars de persones encarant-se als Mossos a l'entrada al parc de la Ciutadella, el 30 de gener del 2018 (ACN/Mar Martí)
Barcelona

Demanen 3 anys de presó als acusats d'agredir mossos a la Ciutadella el gener del 2018

Els mossos els han identificat com els manifestants que els van empènyer, però sense intenció d'agredir-los, durant els incidents posteriors a la investidura fallida de Puigdemont

La Fiscalia demana tres anys de presó per als tres acusats d'agredir agents dels Mossos d'Esquadra el 30 de gener del 2018 al parc de la Ciutadella de Barcelona, el dia de la investidura fallida de Carles Puigdemont. Els acusa de desordres públics i atemptat a agent de l'autoritat.

La Generalitat, que demanava dos anys per a cada acusat, va retirar l'acusació.

En el judici, que ha quedat vist per a sentència a l'Audiència de Barcelona, els mossos els han identificat com els manifestants que els van empènyer, però han considerat que va ser sense intenció d'agredir-los.

"No eren ni pacífics ni agressius, feien resistència perquè no poguéssim fer la nostra feina", ha explicat un dels agents, que han identificat els acusats sense dubtar-ho. "Si hi hagués hagut una conducta d'agressió violenta greu, hauríem fet la detenció", ha respost al jutge.

 

Judici contra els tres acusats pels aldarulls a la Ciutadella (ACN/Miquel Codolar)

 

Els tres acusats han declarat que no van pegar a ningú i que no van fer cap destrossa. Dos dels encausats han explicat que els van identificar per la roba que duien. En concret, un ha afirmat que un mosso li va dir "pillaràs" i que el van identificar perquè duia "una dessuadora de classe obrera, cresta i arracades". Un altre ha comentat que no sap per quin motiu el van identificar. "Em va tocar, potser perquè era el més alt", ha afegit.

Els acusats han indicat que van trobar-se amb les portes de la Ciutadella obertes, en un ambient festiu i reivindicatiu, i hi van entrar pensant que la manifestació continuava a dins.

Els testimonis han dit que van entrar a la Ciutadella perquè les portes estaven obertes i que no van veure tensió ni agressions.

Les defenses demanen l'absolució dels acusats.

 

La versió de la Fiscalia

Sis mossos han participat en el judici com a testimonis. El cap de l'operatiu ha manifestat que "tothom" sabia que la Ciutadella estava tancada des del dia abans i que els manifestants van obrir les portes "amb la pressió de la gent" i "de manera violenta".

Segons el fiscal, els tres acusats van accedir a la Ciutadella tot i que la policia havia tancat les portes amb cadenes i van començar a "insultar i amenaçar reiteradament" els mossos al mateix temps que "van formar una cadena humana" per barrar-los el pas.

Segons l'escrit del ministeri públic, van donar "cops, empentes i puntades de peu" als mossos, encara que no consta que tinguessin lesions, i van incitar el més d'un miler de persones que hi havia a "resistir-se als agents i impedir el tancament de portes". Els agents antiavalots van acabar intervenint contra els manifestants.

La Fiscalia ha dit que els acusats havien mentit i que els testimonis havien fet unes declaracions "totalment parcials".

 

 

ARXIVAT A:
JudicialMossos d'EsquadraProcés catalàIndependènciaCDR
Anar al contingut