Milers de persones accedeixen a la Ciutadella i es concentren davant del Parlament

Els Mossos han detingut dues persones durant la tarda. A la nit, els CDR han decidit desconvocar l'acampada prevista a les portes del Parlament

RedaccióActualitzat

Milers de persones s'han concentrat aquest dimarts a primera hora de la tarda davant del Parlament, quan la multitud hi ha accedit per les portes laterals del parc de la Ciutadella després de l'hora en què havia de començar el ple que el president Torrent ha ajornat.

A la tarda, els Mossos han fet una càrrega i han detingut dues persones. Totes dues han estat traslladades a una comissaria dels Mossos, on passaran la nit.

Els manifestants havien decidit, a través dels CDR, quedar-se a passar-hi la nit.

 

Poc abans de les onze de la nit, els concentrats han aprovat en assemblea desconvocar la protesta i no quedar-se acampats al parc de la Ciutadella.

 

 

Per la seva banda, l'ANC ha desconvocat la concentració i demana que la gent torni a casa i eviti qualsevol acció o provocació de violència.

 

 

Actuació dels Mossos

A la tarda hi ha hagut una càrrega dels Mossos per evitar que els manifestants envaïssin el recinte de la Ciutadella.

 

 

 

Els Mossos d'Esquadra han tornat a deixar lliure l'accés al recinte del parc de la Ciutadella, que durant la tarda havien restringit sense deixar-hi entrar ningú més dels que ja hi havien accedit i facilitant que els que ho volien poguessin marxar. AIxò ha provocat alguns moments de tensió en aquests accessos entre els que eren fora i volien entrar. Alguns, enfilats a les tanques, han saltat a dins.

 

Durant la tarda, els manifestants s'han mantingut a les portes del Parlament, separats per tanques metàl·liques i una filera de mossos antiavalots, i sense intenció de marxar.

Crits i caretes a favor de Puigdemont

Moltes de les persones concentrades portaven caretes amb la cara de Puigdemont i pancartes en què es podia llegir "Llibertat presos polítics" o "Contra la repressió, defensem la llibertat". Les estelades i les bufandes i els llaços grocs també s'han fet notar entre els concentrats.

A més, els manifestants també feien càntics de "No marxarem, volem el president", "Si no hi ha president, entrarem al Parlament", "El poble mana, el govern obeeix" o "1 d'octubre, ni oblit ni perdó".

També s'han expulsat del recinte de la Ciutadella uns concentrats que han intentat llançar una de les tanques metàl·liques que els separaven del cordó de Mossos davant del Parlament.

A la tarda, l'entrada de la multitud al parc ha estat per una de les portes laterals del recinte, on s'han forçat els cadenats.

 

 

 

 

 

Els Mossos han intentat contenir la gentada per evitar que hi hagués corredisses o estampides, però la gent tenia clar que volia arribar a les portes del Parlament.

 

 

 

 

 

El rumor que aquesta tarda es podia reprendre la celebració del ple ha corregut i ha fet que els concentrats no marxessin. Quan s'ha sabut que no hi havia possibilitat que el ple es fes aquest dimarts, moltes persones han començat a marxar.

Les mobilitzacions no s'han desconvocat

Les concentracions i mobilitzacions previstes per a aquest dimarts amb motiu de la sessió d'investidura de Carles Puigdemont al Parlament s'han mantingut malgrat la suspensió del ple decidida per Roger Torrent.

La convocatòria era a les tres de la tarda, i mitja hora abans, a la plaça Sant Jaume, per anar caminant fins a l'altre punt de concentració, al costat de la Ciutadella.

 

Mitja hora més tard del que estava previst ha sortit la marxa de Sant Jaume per arribar al passeig de Lluís Companys, on s'han fet diversos parlaments.

 

A les portes de la Ciutadella hi havia alguns concentrats amb banderes espanyoles que es manifestaven en contra de la investidura.

 

 

El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha assenyalat que, tot i entendre els "raonaments tècnics" adduïts per Torrent, s'ha d'escoltar la veu del poble, que ja s'ha pronunciat el 21D, l'1-O o el 27S del 2015.

 

"La nostra força és la gent, però també és la unitat. No permetrem enfrontaments fratricides."

 

Els diputats de JuntsxCat han sortit del Parlament per afegir-se a la concentració, però, poc després, la multitud ha accedit al parc i s'ha concentrat davant del palau.

 

Al passeig Lluís Companys, just al costat del parc de la Ciutadella, ja es concentraven des de les 2 del migdia als accessos del parc.

 

La concentració havia estat convocada per l'Assemblea Nacional Catalana, l'ANC, amb el lema "Avui, tothom a defensar el que hem votat".

 


S'han afegit a la convocatòria Òmnium Cultural i també els comitès de defensa de la república, els CDR.

 

Autocars desconvocats

Tot i això, moltes persones que tenien previst venir a Barcelona de lluny ha decidit no fer-ho. És el cas de gent de Tarragona, l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils, la Conca de Barberà o el Pla de Santa Maria, que ja tenien els autobusos preparats per al viatge.

 

A Tarragona, però, un grup de jubilats s'han trobat a la Rambla Nova, al peu del monument als castellers, i han anat caminant fins a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona.

A Girona també han desconvocat els autocars, i, a més, s'ha desmuntat la pantalla gegant que s'havia instal·lat a la plaça del Vi, davant de l'ajuntament, per seguir el ple.

Autocars des de Lleida, les Terres de l'Ebre i el Berguedà

En canvi, sí que han sortit de la demarcació de Lleida una dotzena d'autocars, de poblacions com Tàrrega. De Tortosa, n'ha sortit un amb gent de les Terres de l'Ebre que ha fet una parada a l'Aldea per recollir més persones.

També n'han sortit d'altres poblacions, com Berga o Vic, on han marxat dos dels tres autobusos previstos.

 

 

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut