L'operació Volhov de la Guàrdia Civil, un homenatge a la División Azul franquista?
Centenars de persones acomiaden l'any 1941 els soldats de la División Azul que marxen a lluitar al front rus
Madrid

Defensa destina 23.000 euros a repatriar soldats de la División Azul morts a Rússia

La repatriació dels membres de la División Azul morts durant la II Guerra Mundial s'ha fet els últims 15 anys

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Defensa ha gastat 23.000 euros per repatriar els cossos de 29 membres de la División Azul des de Rússia els darrers 15 anys.

Defensa col·labora en les repatriacions i la recerca de les restes dels soldats de la División Azul que van morir en combat durant la II Guerra Mundial quan lluitaven al costat de l'exèrcit nazi contra l'exèrcit rus.

El govern espanyol finança aquestes repatriacions per un conveni que es va signar amb el govern alemany l'any 1995 i que l'exministre Pedro Morenés va ratificar el 2015.

El trasllat dels cossos dels soldats de la División Azul a Espanya es fa en avions civils i el paga el Ministeri de Defensa. Es calcula que repatriar cadascun dels cossos costa uns 800 euros. L'any 2017 es van fer tres repatriacions de tres soldat que van morir al front rus de l'est.

L'executiu del PP s'escuda en la falta de pressupost per vetar la reforma de la llei de la Memòria Històrica que reclamen alguns grups al Congrés.

El govern espanyol ha informat aquesta setmana d'aquesta partida del Ministeri de Defensa per a la repatriació de cossos de soldats espanyols morts a Rússia durant la Segona Guerra Mundial després que el PSOE plantegés una pregunta parlamentària.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha criticat que el govern de Mariano Rajoy confirmi la repatriació des de Rússia de les restes dels 29 membres de la División Azul "el mateix dia que afirma que no hi ha diners per a les exhumacions" de víctimes del franquisme a Espanya.

 

 

Des d'Esquerra Republicana, el diputat Gabriel Rufián també ha criticat la doble vara de mesurar del govern popular amb els cossos dels republicans enterrats en fosses al Valle de los Caídos i els dels soldats de la División Azul que repatrien des de Rússia:

 


 

 

 

 

Anar al contingut