Bilbao

De Juana surt a passejar fora de l'hospital per indicació mèdica

El cas De Juana Chaos es podria revifar. Sobretot després de la difusió d'una imatge en què es veu l'etarra passejant amb la seva compaya fora de l'Hospital Donosti, on està ingressat. Segons el diari "El País", que ha publicat la fotografia, De Juana Chaos ha recuperat 14 quilos des que va deixar la vaga de fam. El rotatiu madrileny indica que les sortides de l'etarra pels voltants de l'hospital, sempre sota estricta vigilància policial, es fan per indicació mèdica. L'equip de tres metges que atén De Juana aconsella aquestes sortides a l'exterior per a la recuperació de l'etarra, després que aquest finalitzés una vaga de fam en protesta per una condemna de l'Audiència Nacional per amenaces terroristes.

Actualitzat

La sortida d'aquest diumenge de De Juana pot portar cua. Si bé no és el primer cop que l'etarra surt de l'hospital, en aquesta ocasió s'ha pogut captar una imatge de la sortida. A més, mentre en les dues sortides anteriors de què s'ha tingut coneixement, el pres havia estat autoritzat per sortir de l'hospital per fer-se visitar per un oculista i un homeòpata, en aquesta ocasió l'equip mèdic de De Juana ha recomanat la sortida de l'etarra perquè pugui fer passejos al voltant de l'hospital, amb l'objectiu d'enfortir la seva massa muscular. L'etarra Iñaki De Juana ha sortit a l'exterior de l'hospital de Donosti en companyia de la seva companya i ha estat vigilat en tot moment per membres de la Ertzaintza.

Ordres de no discutir

Fonts de la Direcció General d'Institucions Penitenciàries han confirmat que De Juana ha arribat ja als 70 quilos de pes i, per tant, ha recuperat 14 quilos des que va deixar la vaga de fam que va iniciar en protesta per la condemna de l'Audiència Nacional a dotze anys de presó i set mesos per un delicte d'amenaces terroristes per uns articles publicats al diari Gara en què tractava la llei penitenciària. Segons el diari que ha publicat la fotografia de la sortida de De Juana, els agents que custodien el pres tenen ordres estrictes de no tenir cap tipus de discussió amb el reclús.

El règim de sortides "pels voltants de l'hospital" està inclòs en el protocol de seguretat que treballen els agents bascos. En aquest sentit, la durada d'aquests passejos ha anat augmentat des de la mitja hora inicial fins als 60 minuts que duren ara. Fonts d'Institucions Penitenciàries han indicat que les sortides "formen part del pla de recuperació mèdic" que té de Juana Chaos.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut