Madrid

El terrorisme continua sent la preocupació principal dels espanyols per tercer mes consecutiu

Per tercer mes consecutiu, el terrorisme continua sent la preocupació principal dels espanyols, seguida de molt a prop de l'atur. Així ho revela l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques, corresponent al mes de març. En concret, el 38,2% dels enquestats consideren el terrorisme el principal problema de l'Estat, que baixa 4,3 punts respecte al mes de febrer. El segueix l'atur, que baixa fins al 38,1%, enfront el 40,5% del mes anterior. La tercera qüestió que més preocupa els ciutadans és la immigració, que es manté en aquesta posició i que preocupa un 30,3% dels espanyols, un 2,6% menys que el mes passat.

Actualitzat

El terrorisme continua sent la preocupació principal dels espanyols per tercer mes consecutiu, seguida de molt a prop de l'atur i la immigració. A més, l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques, feta entre el 17 i el 23 de març sobre una mostra de 2.489 persones, reflecteix que per al 27,6% dels entrevistats la vivenda és el principal problema, sis dècimes per sobre del baròmetre anterior.

Una dada sorprenent és que la classe política i els partits polítics passen a formar part de les cinc principals preocupacions ciutadanes, en passar del setè lloc, amb una preocupació de l'11,3% al cinquè, amb una preocupació del 16%. D'aquesta manera, passa per davant de problemes econòmics i de la seguretat ciutadana.

El CIS també ha preguntat als ciutadans quins afers li afecten més personalment i principalment ha tornat a ser la vivenda, davant de l'atur, amb un 18,8%; els problemes econòmics, amb el 18,9%; la inseguretat ciutadana, que preocupa el 12,3%, i la immigració, que baixa quatre punts i se situa en el 9,2%.

Pel que fa a la percepció política del país, el 44,8% dels espanyols la titlla de "dolenta o de molt dolenta", enfront el 40% del mes anterior, mentre que baixa del 13% a l'11,4% el percentatge dels que pensen que l'escenari és "bo o molt bo". Un 36,3 més creu que la situació és "regular", una xifra que ha baixat respecte a l'última enquesta, que va ser del 39,1%.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut