L'escriptor barceloní David Martí
L'escriptor barceloní David Martí

David Martí, Premi Nèstor Luján de novel·la històrica amb "El pirata de Cala Morisca"

És una novel·la d'aventures situada el 1779 que es mou entre la costa catalana i l'oceà Atlàntic

Actualitzat

L'escriptor barceloní David Martí ha guanyat el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica amb l'obra "El pirata de Cala Morisca". És una novel·la d'aventures situada el 1779 que es mou entre la costa catalana i l'oceà Atlàntic. El protagonista és un jove pescador de Sitges que descobreix un secret familiar que li canvia la vida i que acaba enrolat en un vaixell pirata.

L'autor diu que l'obra és un homenatge als pirates però també una història de valors:

"Al final és aquest homenatge que he volgut fer als clàssics de tota la vida. Crec que és una novel·la de pirates, però també és una novel·la d'aventures, d'amor, de 'vendetta' i també hi ha l'esperit del comte de Montecristo."

Segons David Martí, la novel·la també és un homenatge a escriptors com Emili Salgari, Stevenson o Joseph Conrad, que han estat referents per a ell des de petit. Diu que s'ha documentat molt sobre pirates per escriure la història i, de fet, la seva editora diu que és una de les poques novel·les de pirates que s'han fet en català.

Martí, de 48 anys, és autor d'altres novel·les històriques centrades en el món de les bruixes a Catalunya. Entre les seves obres destaquen "Les bruixes d'Arnes" i "La metge de Barcelona".

El Premi Nèstor Luján està dotat amb 4.000 euros.

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut