Barcelona

David Escamilla presenta "Rubianes 100 x 100", doble homenatge a l'amic i a l'actor còmic

David Escamilla ha presentat el llibre "Rubianes 100 x 100", un recull de les converses que va mantenir el 1999 amb l'actor Pepe Rubianes, recentment desaparegut, després de la seva funció al Club Capitol. Hi recull també les veus d'amics del còmic com Toni Soler, Andreu Buenafuente, Serrat o Raimon. David Escamilla ha volgut reflectir en el llibre el que per a Rubianes era la política, l'amistat, l'amor, la vida i la mort.

Actualitzat
"Rubianes 100 x 100. Historias de un hombre libre", del periodista i escriptor David Escamilla i editat per Planeta, repassa la vida i obra de l'artista còmic mort. L'autor ha presentat el llibre com una obra nascuda amb vocació de convertir-se en un doble homenatge a Pepe Rubianes: a l'home i al comediant, i a l'amic i actor còmic.

Les seves pàgines conclouen amb un peculiar diccionari construït a partir de les paraules pròpies de l'actor, moltes creades per ell mateix, i les seves definicions corresponents, de to surrealista, així com una mostra de paraules d'afecte dedicades a Rubianes per part de personalitats destacades de la vida social i artística. A "Rubianes 100 x 100" l'autor també reprodueix converses compartides amb Rubianes, records familiars de l'actor a mig camí entre Galícia i el barri marítim barceloní de la Barceloneta, viatges transoceànics i molts altres records.

La presentació del llibre constitueix la primera activitat pública de Tramart Barcelona, espai que s'ha presentat com "la nova botiga per als gurmets de la cultura". Es tracta d'un nou espai especialitzat en música i arts escèniques i audiovisuals contemporànies.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut