L'humorista i presentador Dani Mateo, aquest dilluns, quan ha arribat al jutjat d'instrucció número 47 de Madrid (EFE)
L'humorista i presentador Dani Mateo, aquest dilluns, quan ha arribat al jutjat d'instrucció número 47 de Madrid (EFE)
Madrid

Dani Mateo: "Estem portant un pallasso davant d'un jutge per haver fet la seva feina"

L'humorista i presentador es nega a declarar davant del jutge per haver-se mocat amb la bandera espanyola en un esquetx

Juli RodésActualitzat

L'humorista i presentador televisiu Dani Mateo s'ha mostrat preocupat aquest dilluns pel fet que se'l cridi davant de la justícia per haver fet la seva feina.

"Com a ciutadà d'aquest país estic una mica preocupat, perquè estem portant un pallasso davant d'un jutge per haver fet la seva feina. I això em preocupa molt per la imatge que dona del meu país i de la meva bandera."

Mateo ha comparegut aquest matí al jutjat d'instrucció número 47 de Madrid per declarar davant del jutge que l'investiga per un possible delicte d'odi i per un possible delicte d'ofenses o ultratge a símbols d'Espanya.

 

Dani Mateo, quan ha arribat al jutjat d'instrucció número 47 de Madrid (EFE)

 

Hi ha arribat sol i hi ha estat a penes cinc minuts, perquè s'ha negat a declarar.

A la sortida, ha estat escridassat per un grup de persones que exhibien banderes preconstitucionals.

 

Un grup de persones han escridassat i insultat Mateo quan sortia del jutjat (EFE)

 

S'han sentit insults com "traidor", "desgraciat" o "malparit". A més d'insultar-lo, li han dit: "hauries de marxar d'Espanya".

Arran de l'emissió de l'esquetx, Mateo ja havia rebut insults i amenaces a través de les xarxes socials. I una campanya de boicot.

 

 

Mateo ha fet la següent reflexió als mitjans que l'esperaven a la porta del jutjat.

"Com veieu, no és moment de parlar, els ànims estan molt escalfats. Ja hem dit tot el que havíem de dir. Ara és moment de callar i escoltar, a veure què ha de dir la justícia, que per això som aquí."

La investigació judicial es va posar en marxa en ser admesa la denúncia del sindicat Alternativa Sindical de Policia (ASP), de la Policia Nacional, arran d'un esquetx del programa "El intermedio", de La Sexta, emès l'1 d'octubre, en què Mateo es mocava amb una bandera espanyola.

 

Un moment del gag del programa "El Intermedio", de La Sexta, en què Mateo es mocava amb la bandera espanyola

 

"Era, simplement, humor"

Segons la denúncia interposada per ASP, en aquest número humorístic s'hauria produït una "ofensa a Espanya i els seus símbols i, per tant, a tota la societat democràtica".

Es dona la circumstància que, arran de la polèmica generada pel gag, el 5 de novembre, el programa "El intermedio" va emetre una disculpa protagonitzada per Mateo i pel conductor del programa, El Gran Wyoming, que assegurava que "no hi havia intencionalitat política ni cap posicionament editorial al darrere" de l'esquetx, que "era, simplement, humor".

 

Un moment de la disculpa per l'esquetx en què Dani Mateo es mocava amb la bandera espanyola

 

També reconeixia que la broma no havia funcionat:

"Si la broma no ha funcionat, si en comptes de provocar riure ha generat crispació social, és evident que és un gag fallit i no tenim problemes a demanar disculpes sinceres a tothom que s'hagi sentit ofès".

El Gran Wyoming també denunciava "l'acarnissament" patit per Dani Mateo arran del gag, que, assegurava, "ha arribat a l'àmbit personal".

Aquest dilluns, abans d'entrar al jutjat, Mateo ha volgut diferenciar entre els àmbits de l'opinió i de la justícia.

"Crec que tots hem parlat moltíssim. S'ha dit tot el que s'havia de dir, hem discutit molt sobre els límits de l'humor, sobre si l'esquetx estava bé o estava malament, sobre si ofenia o no ofenia... Però estàvem en el terreny de les opinions. Ara entrem en el terreny de la justícia, i el que s'ha de fer, el que és intel·ligent, és callar i escoltar què ha de dir la justícia."

ARXIVAT A:
JudicialTelevisióLlibertat d'expressió
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut