El xef Dabiz Muñoz amb el premi a millor cuiner del món a les mans
El xef Dabiz Muñoz és el creador de DiverXO (Europa Press / Fernando Sánchez)

Dabiz Muñoz és escollit millor xef del món, seguit de René Redzepi i Joan Roca

En el setè lloc de la llista dels The Best Chef Awards 2022 hi ha els cuiners Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, del restaurant Disfrutar

Redacció/AgènciesActualitzat

Aquest cop, la llista no ha estat de restaurants, sinó de cuiners. Són els The Best Chef Awards i han coronat el xef madrileny Dabiz Muñoz com el millor del món per segon any consecutiu. 

"No em sento el millor xef del món, però sí que crec que tinc el millor equip del món", ha dit després de rebre el títol en la gala que s'ha fet aquest dimarts a Madrid.

Entre les primeres posicions de la llista hi ha el català Joan Roca, que fins ara era l'únic que havia obtingut el títol dos anys consecutius --va ser el 2017 i el 2018--. Aquest cop s'ha situat en tercer lloc, darrere del xef del restaurant danès Noma, René Redzepi.

Foto de família dels premis, que s'han entregat aquest dimarts a la nit a Madrid
Els premis s'han entregat aquest dimarts a la nit a Madrid (Europa Press / Fernando Sánchez)

El xef català també ha posat en valor la feina en equip. En el seu cas, amb els seus germans, Josep i Jordi. "És bonic veure que seguim aquí i tenim ganes de seguir molts anys més. Tenim un equip meravellós. Llarga vida al Celler de Can Roca!", ha afirmat.

Els xefs del restaurant Disfrutar --considerat el tercer millor del món--, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, ocupen el número 7 de la llista.

Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, ànimes del Disfrutar, en una imatge del 2016
Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, ànimes del Disfrutar (ACN)

Una llista de 100 cuiners

Tornant al número u del rànquing --que es fa a partir dels vots de 350 cuiners i professionals del sector--, el xef Muñoz ha aconseguit dos guardons més, el de millor restaurant de Madrid i el de millor xef votat per professionals.

El creador de DiverXO ha admès estar "una mica aclaparat". "És meravellós, i, a més, a la meva ciutat. Ha estat increïble i difícil de processar", ha afegit.

També s'ha confessat "aclaparat" Andoni Luis Aduriz --del restaurant Mugaritz, a Guipúscoa--, situat en la cinquena posició d'aquest top 100 de cuiners i guanyador del premi The Best Chef Science per la seva tasca de recerca i creativitat.

En la llista hi figuren també els germans Torres, Javier i Sergio --que tenen el restaurant Cocina Hermanos Torres a Barcelona--, i les xefs Fina Puigdevall i Martina Puigvert, de Les Cols, a Olot.

ARXIVAT A:
GastronomiaGastronomia
Anar al contingut