Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, ànimes del Disfrutar, en una imatge del 2016
Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, ànimes del Disfrutar, en una imatge del 2016 (ACN)
Londres

El restaurant Disfrutar, escollit el tercer millor del món

En la gala dels The World's 50 Best Restaurants Josep Roca ha estat escollit millor sommelier

Redacció/ACNActualitzat

El restaurant barceloní Disfrutar ha entrat al podi dels millors restaurants del món, després de ser escollit en tercera posició pel rànquing britànic The World's 50 Best Restaurants en una gala a Londres.

Aquest és el moment en què s'ha anunciat el reconeixement per al local que dirigeixen els excaps de cuina d'El Bulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas.


Disfrutar, situat al carrer Villarroel, escala dues posicions en el podi, perquè en l'edició anterior va ser nomenat el cinquè millor.

És un restaurant "enginyós, divertit, experimental i tremendament deliciós", segons l'organització. 

Al restaurant, la decisió s'ha celebrat amb un brindis i un "per mi, sou els millors del món" per part dels xefs:

 

El danès Geranium, al capdamunt de la llista

El guanyador d'aquesta edició ha estat Geranium, de Copenhaguen, i completen el top 5 Central, de Lima, en la segona posició; Diverxo, de Madrid, en la quarta, i Pujol, de Ciutat de Mèxic, en la cinquena posició.


Premi per a Josep Roca 

Per la seva part, Josep Roca, d'El Celler de Can Roca, s'endú a casa el premi Beronia World's Best Sommelier.

Josep Roca aplaudeix els treballadors de Celler de Can Roca (EFE)
Josep Roca en una imatge d'arxiu a El Celler de Can Roca (EFE)


Altres premis, del País Basc al País Valencià

Entre els 50 primers llocs, també hi ha l'Asador Etxebarri, d'Atxondo, en la sisena posició; Mugaritz, de Sant Sebastià, la 21a, i al número 42, Quique Dacosta, de Dénia.

Més de 1.080 experts internacionals del sector de la restauració i gurmets viatgers que formen part l'Acadèmia The World's 50 Best Restaurants han votat la llista The World's 50 Best Restaurants 2022.

L'Acadèmia, paritària, comprèn 27 regions diferents de tot el món, cadascuna de les quals té 40 membres, entre ells un president.

Coincidint amb el vintè aniversari del certamen, l'organització ha celebrat el premi de gran prestigi mundial que reuneix els xefs, restauradors, mitjans i gastrònoms més destacats a Old Billingsgate, l'antiga llotja de peix londinenca. La gala ha estat conduïda per l'actor Stanley Tucci.

L'any 2019, The World's 50 Best Restaurants va canviar de format i tots aquells restaurants que ja han estat alguna vegada números 1 ja no poden tornar a formar part del rànquing. Entren dins d'un nou programa batejat amb el nom "The Best of the Best", en reconeixement a la seva trajectòria i excel·lència.

Per tant, ni el restaurant gironí El Celler de Can Roca ni els que han encapçalat llista algun cop apareixeran més a la classificació.

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut