Barcelona

Riera: "Som i serem a l'oposició per lleialtat a l'1-O"

La CUP se situa al costat de qui va fundar les bases de la república l'1 d'octubre que "ara ens toca materialitzar"

RedaccióActualitzat

Després d'iniciar el seu discurs al Parlament amb un record per als polítics presos i a l'exili i les víctimes en les protestes per l'ambaixada dels EUA a Jerusalem, el diputat de la CUP Carles Riera s'ha fet seva una frase de Leonard Cohen: "A vegades un sap a quin costat està simplement veient qui està a l'altre costat", encara vigent avui, ha dit.

"Estem al costat de la gent que va fundar les bases de la república de l'1 d'octubre del 2017. Només per una república que ofereixi esperança a la gent i que millori les condicions de vida valdrà la pena que ens hi deixem la pell. Davant, tenim el feixisme de l'estat espanyol. Nosaltres som i serem contraris a aquests senyors que volen monopolitzar la política catalana pels seus interessos."

En aquest sentit, s'ha situat al costat de qui va fundar les bases de la república l'1 d'octubre, que "ara ens toca materialitzar", i ha assegurat que es mantindran a l'oposició per lleialtat a l'1-O:

"Som i serem a l'oposició per lleialtat a l'1 d'octubre."

Riera ha defensat que estan a l'oposició perquè volen "lluitar contra l'autonomisme" des de la ruptura:

"Nosaltres passem a l'oposició i ens abstenim de materialitzar sobiranies, de mantenir un conflicte democràtic amb l'Estat des de la mobilització no violenta (...) No podem donar suport al seu govern perquè no es planteja en termes de desobediència i confrontació."

El diputat de la CUP, que ha criticat que "ens proposen un model econòmic de creixement inequívocament neoliberal", ha fet una crida per recuperar les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional i ha insistit a avançar cap a la república:

"Recuperem totes les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional, i per això cal avançar cap a la ruptura. S'ha demostrat que les autonomies no són eines vàlides per a construir la sanitat i l'educació."

En aquest sentit, ha apel·lat directament als comuns dient què faran quan el TC tombi les lleis aprovades al Parlament:

"Trencaran amb el règim del 78? Quan el Constitucional tombi lleis aprovades al Parlament, desobeiran?"

 

En la contrarèplica, Riera ha advertit Torra que cada cop que "faci autonomisme" anirà en contra del mandat de l'1-O.

"Senyor Torra, estem en alerta màxima.. I cada cop que faci autonomisme anirà en direcció contrària al mandat de l'1-O".

També ha alertat que "si alguna vegada apel·len a les identitats, sàpiguen que la força minvarà" i ha avisat que "no tornin a citar mai més a Cambó"

Riera ha acaabt la contrarèplica a Torra que els carrers seran sempre del poble:

"Els carrers seran sempre del poble i no dels qui som aquí".

 

ARXIVAT A:
InvestiduraEleccions 21DProcés catalàCUPReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut