La Jonquera

Cues, però circulació oberta als vehicles, a la frontera amb França per la Jonquera

Els agents han restringit aquest dissabte la circulació de l'autopista AP-7 a un sol carri, però no tenen previst tancar la frontera en les pròximes hores

RedaccióActualitzat

La principal via de comunicació terrestre entre Catalunya i França, l'AP-7, està oberta i els vehicles poden circular per la frontera sense gaires complicacions.

L'autopista no s'ha tancat durant la nit. Des de primera hora del matí, al Pertús, es mantenen els estrictes controls conjunts de les policies espanyola i francesa, que, de fet, van començar ahir per la cimera del canvi climàtic.

Com era d'esperar, els controls són molt més estrictes de sortida de França i es fan a l'altura de Perpinyà. Allà es revisen amb detall tots els vehicles.

Aquest dissabte, els agents han restringit la circulació a un sol carril, cosa que provoca retencions de fins a un quilòmetre i mig en sentit nord, i revisa i atura alguns vehicles.

La policia francesa ha confirmat que no tenen previst tancar la frontera en les pròximes hores.

En el cas de l'N-II al municipi del Pertús, la policia francesa demana la documentació a tots els conductors i passatgers que volen passar d'un estat a l'altre en els dos sentits de la marxa.

La presència de gendarmes s'ha incrementat notablement a totes les sortides de l'autopista A-9, La Catalane, a la Catalunya Nord.

Pel que fa a la connexió ferroviària, segons detalla Renfe, hi ha normalitat en els trens AVE en direcció a França i, de moment, no hi ha retards ni cancel·lacions de combois. A l'aeroport del Prat tampoc es registren demores ni cancel·lacions de vols cap als aeroports francesos Charles de Gaulle o Orly. No obstant això, Aena demana als usuaris que es contacti amb les companyies aèries per descartar qualsevol incidència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut