Els infants de Roca, amb l'alcalde de Melendugno, Maurizio Cisternino
Els infants de Roca, amb l'alcalde de Melendugno, Maurizio Cisternino (Comune di Melendugno)

"Critiqueu la nostra generació, però ens preneu la pilota", la queixa d'uns nens italians

Els infants han fet pancartes i han organitzat protestes contra la decisió de no deixar-los jugar a pilota al carrer

RedaccióActualitzat

"Prohibit jugar a la plaça". Aquest és el cartell que es van trobar els infants de Roca Vecchia, un poble italià de costa, que jugaven a pilota en aquell espai. En comptes de resignar-s'hi, es van revoltar contra la decisió i van decidir fer accions de protesta.

A banda de crear cartells i manifestar-se, anaven a passar el vespre a la mateixa plaça, però enganxats als telèfons mòbils. Alguns dels lemes han cridat l'atenció de molta gent: "Critiqueu la nostra generació, però ens heu pres la pilota".

Amb aquestes proclames, les xarxes italianes s'han omplert de persones que els han donat suport i n'ha crescut la repercussió. Diversos usuaris han compartit imatges i fan observacions a favor seu. "Són més espavilats els infants que els adults", diu una usuària de Twitter:

 

Durant dies, els nois i noies es trobaven als bancs de la plaça d'aquesta localitat de la província de Lecce, a la costa adriàtica. Es dedicaven a mirar vídeos als telèfons mòbils i a comentar-los. I davant d'alguns mitjans italians com La Reppublica, deien:

"Els adults són estranys: primer ens diuen que no ens enganxem al mòbil i després ens prohibeixen jugar al carrer."


Acord amb l'alcalde

Les protestes han fet efecte. L'alcalde de Melendugno, el municipi de què depèn Roca Vecchia, s'ha reunit amb els nens del poble i els ha proposat que juguin en una altra plaça, la Piazza Mar Rosso, amb trànsit limitat.

L'alcalde, Maurizio Cisternino, afirma que han parlat de "la bellesa atemporal del joc de carrer" i també "dels perills i riscos derivats de la urbanització i del trànsit rodat".

Així ho recullen les xarxes socials de l'Ajuntament d'aquesta localitat de la província de Lecce. La qüestió, els ha explicat, és que el consistori vol que puguin tornar a divertir-se. La televisió italiana Rai Tre ha compartit un reportatge sobre el cas en què destaquen la tenacitat dels infants:

L'alcalde i els joves han signat la pau des de la mateixa plaça de la disputa, situada al port esportiu de Melendugno. El batlle ha remarcat que la decisió de prohibir el futbol i jocs similars al carrer es va prendre arran de les queixes dels veïns de la zona, que no podien dormir pel soroll.

L'incompliment de la norma es castiga amb multes d'uns 100 euros.

 

Anar al contingut