El president Torra i el vicepresident Aragonès en una reunió del govern (EFE)
El president Torra i el vicepresident Aragonès en una reunió del govern (EFE)

Tensió al govern per l'acord PSOE-ERC: Torra es reunirà amb Aragonès dijous a Palau

Fonts de Presidència de la Generalitat retreuen al vicepresident que l'acord entre el PSOE i ERC inclogui el govern

RedaccióActualitzat

Les negociacions entre el PSOE i Esquerra Republicana eleven la tensió en el govern català. El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, han parlat aquest dimarts al matí. Torra li ha demanat explicacions sobre l'acord entre els socialistes i els republicans per facilitar la investidura de Pedro Sánchez. Torra i Aragonès es reuniran dijous dia 2 al Palau de la Generalitat.

Aquest 2 de gener és el dia que el Consell Nacional d'ERC ha de ratificar el pacte PSOE-ERC, que inclou una taula de negociació entre governs i una consulta per validar els acords resultants. 

 

 

Fonts de presidència de la Generalitat retreuen al vicepresident que l'acord entre el PSOE i ERC inclogui el govern. Volen que ERC deixi clar que l'acord és entre partits i que no implica el govern.


JxCat no se sent vinculat

Junts per Catalunya ja ha deixat clar que el partit no se sent vinculat pel pacte entre Esquerra i el PSOE i l'ha qualificat de decebedor. Segons la portaveu al Congrés, Laura Borràs, es tracta d'una falta de lleialtat amb la meitat del govern i el president Torra. Però Borràs no ha volgut aclarir si això podria afectar l'executiu.

"Una mesa de negociació que no coneixem, que per nosaltres no és vinculant, perquè no hi hem participat. Hem conegut aquest acord que se'ns anuncia quan ja ha estat tancat. No em sembla ni una mostra de lleialtat ni una mostra de respecte, ni cap al govern ni cap al president de la Generalitat."

 

 

ARXIVAT A:
Quim TorraPere AragonèsERCJxCatProcés catalàInvestidura
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut