La CE considera que les ajudes a Correus van ser excessives
La CE considera que les ajudes a Correus van ser excessives
Brussel·les

Correus, obligada a tornar 167 milions a l'Estat per ajudes "excessives"

Brussel·les considera que les exempcions fiscals a l'empresa postal li van donar un avantatge "indegut"

RedaccióActualitzat

Correus haurà de tornar a l'Estat 167 milions d'euros que va rebre a través de compensacions i exempcions fiscals. La Comissió Europea ha ordenat a Espanya que recuperi els diners perquè creu que les ajudes van sobrepassar el límit permès.

Brussel·les s'ha pronunciat sobre el cas arran de dues denúncies. La CE conclou que Correus va rebre una compensació "excessiva" de 166 milions d'euros entre el 2004 i el 2010. Amb aquests diners, l'Estat va compensar el sobrecost que suposa la prestació d'un servei públic.

Les normes comunitàries estableixen que aquestes subvencions no poden ser excessives per no perjudicar la competència. I això és, precisament, el que pensen que va passar amb Correus.
 


Al mateix temps, Brussel·les rebutja que Correus es beneficiés fiscalment per valor de 900.000 euros l'any 2004, perquè entén que és "incompatible" aquesta ajuda amb la compensació esmentada anteriorment.

Per tot plegat, la CE ha ordenat a Espanya que recuperi els diners.

Notícia relacionada: Unipost, el perquè de la caiguda del principal competidor de Correus

La patronal de logística i paqueteria UNO s'ha mostrat satisfeta amb la decisió. En un comunicat ha afirmat que Correus està "dopada".

"La resolució demostra les nostres sospites que Correus competeix amb la resta d'empreses dopada, cosa que li facilita despreocupar-se de les tarifes."

ARXIVAT A:
Unió Europea
Anar al contingut