Imatge de les cartes amb bales i amenaces facilitada per Correus als mitjans (Europa Press/Correus)

Correus acusa un vigilant subcontractat de no detectar les cartes amb bales

L'empresa pública reclama a una empresa subcontractada la "retirada immediata" del treballador que estava a càrrec de l'escàner de seguretat quan van passar-hi les tres cartes

RedaccióActualitzat

Correus ha obert un expedient a una empresa de seguretat subcontractada per no haver detectat les cartes amb amenaces a Pablo Iglesias, al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez.

Correus ho ha explicat aquest diumenge als mitjans, als quals també ha facilitat una imatge de l'escàner de seguretat de la pila de tres cartes que no es van detectar al centre que té a Vallecas, a Madrid, en la qual es poden veure les 7 bales de fusell que hi havia a dins.

Segons l'empresa pública, els tres sobres van rebre el mata-segells aquest dilluns 19 d'abril poc abans de les sis de la tarda com si fossin enviaments normals.


"Retirada immediata" del vigilant subcontractat

En un comunicat, Correus no s'ha limitat a explicar que ha expedientat l'empresa: també que li reclama la "retirada immediata" del vigilant que s'encarregava d'inspeccionar els enviaments.

Al comunicat ho consideren un "incompliment molt greu" que afecta "el prestigi i el bon nom" de Correus, i lamenten el "dany en la seva imatge".

Imatge d'una de les cartes amb bales i amenaces facilitada per Correus als mitjans (Europa Press/Correus)

I el sistema de detecció automàtica?

La decisió de Correus ha estat contestada pel sindicat Alternativa Sindical, AS, que assegura que els escàners tenen un sistema de detecció automàtica de metalls que sembla que no va funcionar.

Segons el portaveu d'AS, Alberto García, el vigilant només inspecciona els enviaments que detecta el sistema automàtic:

"Si ja és estrany que falli aquest sistema, encara és més estrany que això passi no amb un, sinó amb tres sobres que porten objectes metàl·lics."

Per això García reclama a Correus que investigui per què s'ha arribat a la conclusió que ha fallat el vigilant, i no els escàners automatitzats.


Els sindicats demanen una auditoria

A més d'AS, també la resta de sindicats han reclamat per carta al president de Correus, Juan Manuel Serrano, que s'expliqui quins són els protocols de seguretat en enviaments com aquests.

També li demanen que es faci una auditoria d'aquests protocols per analitzar si cal canviar-los:

"Entenem que caldrà analitzar si és necessari revisar els actuals protocols de seguretat que han posat de manifest algun tipus d'errada, per millorar els sistemes de detecció d'enviaments que no poden ni han de circular per la nostra xarxa."

Amenaces denunciades

Les cartes van arribar als destinataris aquest dimecres: la d'Iglesias, al Ministeri de l'Interior, igual que la de Grande-Marlaska, mentre que la de Gámez va arribar a dependències de la Guàrdia Civil.

La notícia es va saber aquest dijous, el dia que tots tres van presentar denúncia a la policia per les amenaces rebudes.

Fernando Grande-Marlaska, Pablo Iglesias i María Gámez
Fernando Grande-Marlaska, Pablo Iglesias i María Gámez van rebre cartes amb amenaces i amb bales de fusell

Campanya electoral dinamitada

És una notícia que ha pertorbat molt la campanya electoral a la Comunitat de Madrid, en la qual Iglesias és cap de llista d'Unides Podem, perquè la candidata del partit d'extrema dreta Vox va dubtar que fossin amenaces reals.

En un debat electoral aquest divendres a la Cadena Ser, Iglesias li va reclamar que rectifiqués i, davant la negativa, va marxar del debat, que es va acabar suspenent al cap d'una estona.

Tot plegat ha provocat que alguns candidats hagin decidit no participar en més debats electorals, i això ha fet suspendre els que estaven previstos a La Sexta i a TVE.

 

El moment en què Pablo Iglesias se'n va del debat de la cadena SER
El moment en què Pablo Iglesias se'n va del debat de la cadena SER
ARXIVAT A:
Pablo IglesiasFernando Grande-MarlaskaVox
Anar al contingut