Fernando Grande-Marlaska, Pablo Iglesias i María Gámez
Fernando Grande-Marlaska, Pablo Iglesias i María Gámez

Amenaces amb cartutxos de bala en cartes dirigides a Marlaska, Iglesias i Gámez

La nota que ha rebut el ministre de l'Interior diu que té "10 dies per dimitir"

Actualitzat

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; l'exvicepresident segon i candidat d'Unides Podem a la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias, i la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, han rebut cartes amenaçadores amb cartutxos de bala a l'interior.

Tots tres han presentat denúncia. La de Grande-Marlaska, presentada aquest dijous a la tarda a la comissaria del Congrés, explica que la carta diu textualment:

"Tens deu dies per dimitir. El temps de riure't de nosaltres s'ha acabat. Policia Nacional. Guàrdia Civil. El temps el tens en contra per a les fuetades."

La denúncia concreta que, a l'interior del sobre, hi havia dos cartutxos sense percudir del calibre 7,62 x 51.

 

Pablo Iglesias i Fernando Grande-Marlaska, en una sessió al Senat
Pablo Iglesias i Fernando Grande-Marlaska, en una sessió al Senat (Europa Press / J. Hellín)

Per la seva banda, fonts properes a la direcció de Podem han explicat que Iglesias ha rebut una carta semblant, que ha arribat amb el seu nom a les dependències del Ministeri de l'Interior i que contenia dues bales de Cetme, el fusell d'assalt oficial de l'exèrcit espanyol.

Per la seva banda, María Gámez també ha denunciat els fets, en el seu cas a les dependències oficials de la Guàrdia Civil.

Segons consta a la denúncia, la directora general de la Guàrdia Civil va tenir coneixement aquest dimecres a la tarda de la carta amb una nota amb amenaces i un cartutx del calibre 7,62 mil·límetres.

 

La directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, en un acte a la comandància de Pamplona
La directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, en un acte a la comandància de Pamplona (Europa Press / Eduardo Sanz)
ARXIVAT A:
PolicialFernando Grande-MarlaskaPablo IglesiasGuàrdia Civil
Anar al contingut