Madridv

Correa i Crespo, també a judici pel desfalc "sistemàtic" de la Gürtel a Arganda del Rey

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata imposa als 21 acusats fiances de fins a 80 milions pel desfalc "permanent i sistemàtic" de l'Ajuntament

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha enviat a judici 21 investigats per adjudicacions irregulars de contractes públics al municipi madrileny d'Arganda del Rey. El jutge José de la Mata ha donat per acabada la instrucció del cas i ha imposat fiances de fins a 80 milions d'euros als acusats.

Entre aquests hi ha el cap de la trama, Francisco Correa, i la seva mà dreta, Pablo Crespo. A tots, que ja van ser condemnats per aquesta xarxa de corrupció, els ha fixat 78 milions d'euros de fiança.

La xifra encara és més elevada per al constructor Fernando Martín, que puja a 79,1 milions, i per a l'empresari Armando Mayo, que arriba als 80.

 

Desfalc "permanent i sistemàtic" de l'Ajuntament


Els investigadors consideren que, entre el 1998 i el 2009, els investigats es van enriquir de forma il·lícita manipulant la contractació pública d'aquest municipi situat al sud-est de Madrid, que ronda els 50.000 habitants. Els càrrecs públics haurien rebut grans quantitats de diners o regals a canvi de les adjudicacions.

El jutge afirma que els càrrecs públics van causar "enormes perjudicis" a l'ens públic i que Correa i la seva gent els van "corrompre activament". Els contractes públics es presentaven a preus desorbitats, amb terminis de compliment impossibles o amb "comissions milionàries" pel mig, segons la instrucció.

Pel jutge, tot plegat va suposar una "activitat depredadora" amb un desfalc "permanent i sistemàtic" de l'Ajuntament i les empreses públiques.


Entre els encausats hi ha l'exalcalde Ginés Lopéz, l'exdiputat de l'Assemblea de Madrid i extinent d'alcaldia Benjamín Martín Vasco i diversos treballadors d'empreses públiques, sobretot de la Societat de Foment.

Els imputats en aquesta peça separada del cas Gürtel estan acusats de delictes com prevaricació, frau a l'administració pública, suborn passiu, malversació de cabals o falsedat en document mercantil.

 

 

ARXIVAT A:
CorrupcióGürtelJudicial
Anar al contingut