Corpinnat insta a adequar les plantacions de vinya per fer front a la sequera i reaprofitar l'aigua de pluja

ACN Vilafranca del Penedès - Els cellers de la marca col·lectiva Corpinnat insten el sector de la vinya del Penedès a adaptar les plantacions per aprofitar millor l'aigua de pluja en l'actual context de manca de precipitacions. En un comunicat, a més, reclamen disposar el més aviat possible de reg perquè els ceps sobrevisquin en períodes de sequera extrema per a poder continuar elaborant vins escumosos de qualitat. En aquest sentit, reclamen "no caure en el catastrofisme" i destaquen que l'evolució climàtica augura una repetició cada cop més habituals d'episodis com aquest. Això durà a què s'hagin d'arrencar moltes hectàrees de vinya al Penedès que probablement no es tornaran a plantar.

Per aquest motiu, insten a actuar remetent-se a altres canvis com el que es va fer al1887 per subsistir a la fil·loxera: "Amb la substitució de les varietats de raïm negre, predominants en aquell moment, per les varietats de raïm blanc (macabeu, xarel·lo i parellada), es va iniciar l'època més pròspera de la vitivinicultura penedesenca amb l'aprenentatge i especialització en l'elaboració de grans vins escumosos que avui compten amb un reconeixement internacional inqüestionable", remarquen en el comunicat.

"Al Penedès volem continuar elaborant vins escumosos de qualitat, sempre dins d'un marc mediambiental i socialment sostenible, fa més de 150 anys que ho fem, i no volem deixar de fer-ho", conclouen.

Anar al contingut