Joan Carles Borbó i Corinna Larsen
Joan Carles Borbó i Corinna Larsen (EFE)

Corinna Larsen dona per fet que el rei emèrit té "centenars de comptes" a l'estranger

L'examant del rei emèrit revela que Joan Carles va dir-li al seu pare que volia casar-se amb ella

RedaccióActualitzat

Noves declaracions reveladores de l'examant del rei emèrit, Corinna Larsen, en una entrevista amb la BBC. Larsen manté que l'excap d'estat espanyol podria tenir centenars de comptes bancaris a diferents països.

"Em sembla extraordinari que estiguin convertint 40 anys de modus operandi d'una empresa familiar en un focus sobre una persona. I aquesta persona soc jo... Perquè hi ha centenars de comptes en altres jurisdiccions."

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, nom aristocràtic de la consultora, explica extensament la relació que va mantenir amb l'emèrit durant almenys cinc anys.


Confirma que els 65 milions d'euros que li va regalar Joan Carles, i pels quals està sent investigat per la justícia suïssa, van ser com a reconeixement a la relació que van mantenir durant anys.

"Estava molt sorpresa perquè, òbviament, és un regal enormement generós (...). Va mencionar que es volia ocupar de mi (en el testament), però no vam discutir quantitats. Li preocupava que la seva família no respectés la seva voluntat."

 

Botswana i el CNI

Larsen també ha revelat que després del polèmic safari a Botswana, en què el rei emèrit es va trencar el maluc i va haver de demanar perdó públicament, va començar a ser espiada pel CNI. Ha afegit que va rebre una visita del llavors cap de la intel·ligència espanyola, Félix Roldán, que la va amenaçar a ella i a la seva família si parlava amb la premsa.

"Em va dir que l'enviava el rei. La primera advertència era que no parlés amb la premsa. Va dir que si no seguia les instruccions, no podia garantir la meva seguretat física ni la dels meus fills."

Sobre la cacera d'elefants del 2012, ha confirmat que era un regal per l'aniversari del fill de Corinna, però que ella era lluny quan el rei va disparar a l'animal.

"Soc caçadora, però mai he matat un elefant en tota la meva vida, i mai ho faria. Per a mi, tota l'experiència de caça va ser traumàtica."

Joan Carles I i Corinna Larsen en una imatge d'arxiu


Petició de casament

Larsen explica que van iniciar la relació el 2004, i que quan no es podien veure, Joan Carles sovint li trucava fins a deu vegades al dia. Sobre l'encaix amb la reina Sofia, li va explicar que tenien un acord per representar la Corona, però que feien vides totalment independents. Va ser l'any 2009 quan l'excap d'estat va dir-li al pare de Corina que volia proposar-li matrimoni.

"Jo estava molt enamorada d'ell, però anticipava (soc estratega política) que seria molt difícil. Vaig pensar que podria desestabilitzar la monarquia."

Després del funeral del pare de Larsen, el rei va dir-li que mantenia una relació amb una altra dona des de feia tres anys. "Vaig quedar literalment devastada", manifesta a l'entrevista.

La relació es va acabar el mateix 2009.

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola BorbonsMonarquia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut