Pyongyang

Corea del Nord desafia la comunitat internacional llançant quatre míssils

S'interpreta els llançaments com una resposta a les maniobres militars que des de la setmana passada fan els EUA i Corea del Sud

RedaccióActualitzat

Corea del Nord ha tornat a desafiar la comunitat internacional aquesta matinada amb el llançament de 4 míssils balístics. Haurien sobrevolat uns mil quilòmetres abans de caure en aigües del mar de l'Est, al mar del Japó. A l'espera que el règim de Pyongyang digui alguna cosa, s'interpreta aquests llançaments com una resposta a les maniobres militars que des de la setmana passada fan els Estats Units i Corea del Sud.

Davant del llançament, Corea del Sud ha fet una crida a acabar amb el desplegament del polèmic sistema antimíssils en el seu territori per "enfortir la capacitat de dissuasió" davant dels míssils nord-coreans.

Per la seva banda, Tòquio ha confirmat que tres dels quatre míssils han caigut a la seva Zona Econòmica Especial, que s'estén (a) uns 370 quilòmetres des de les costes japoneses.

El règim nord-coreà pretén aconseguir un míssil intercontinental per arribar amb un cap nuclear a territori nord-americà, un fet que el president Donald Trump ha assegurat que no passarà mai.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut