Continua la distensió entre les dues Corees amb la primera cimera a Pyongyang

Moon Jae-in trepitja per primer cop Corea del Nord, en una ostentosa cerimònia a l'aeroport

RedaccióActualitzat

Les dues Corees s'acosten cada cop més. Aquest dimarts comença la tercera trobada en pocs mesos entre el líder nord-coreà Kim Jong-un i el president de Corea del Sud, Moon Jae-in. És la primera que es fa a Corea del Nord. El president sud-coreà ja ha trepitjat per primera vegada territori del país veí. Queda per a l'arxiu d'imatges la foto de l'abraçada a peu de pista dels fins fa poc enemics.

A la cimera de Pyongyang, els dos líders intentaran continuar millorant la relació entre els dos països, tècnicament encara en guerra. S'espera que hi hagi una rebaixa clara de la tensió militar entre els dos països. Això és el que han estat treballant els comandaments del Nord i del Sud.

 

 

 

La rebuda al president sud-coreà a l'aeroport ha estat ostentosa, amb una clàssica cerimònia amb centenars de nord-coreans aclamant al líder suprem, Kim Jong-un. Els presidents de les dues Corees s'han abraçat efusivament. Al seu costat, les primeres dames nord-coreana, Ri Sol-ju, i sud-coreana, Kim Jong-sook.

Seran dos dies de contactes en què Moon Jae-in pretén revitalitzar els compromisos de desnuclearització que va acordar amb el mateix Kim Jong-un a la primera cimera, a l'abril. Els experts no creuen, però, que hi hagi avanços gaire importants i que, en tot cas, els canvis més destacats podrien arribar en una segona cimera amb Trump, possiblement el mes que ve.

En aquesta trobada de Pyongyang, i amb l'esquer de l'economia, el líder de Corea del Sud ha viatjat acompanyat d'uns 200 empresaris, entre els quals hi ha màxims representants de Samsung o Hyundai, i també responsables de grans conglomerats industrials del país.

 

 

 

ARXIVAT A:
Corea del Nord
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut