Aquest dimecres els bombers s'han centrat en atacar els punts calents (EFE/Biel Aliño)
País Valencià

Incendi a l'Alt Millars: uns 200 veïns de 4 municipis, els primers a poder tornar a casa

Els bombers aprofiten les bones condicions meteorològiques per atacar els punts calents abans que dijous tornin el vent i la calor

RedaccióActualitzat

Uns 200 veïns de la comarca de l'Alt Millars, al País Valencià, són els primers autoritzats a tornar a casa des que van ser-ne desallotjats a causa de l'incendi que crema des de dijous i ja ha afectat 4.600 hectàrees en un perímetre que dimarts es va ampliar fins als 55 quilòmetres. 

Són els habitants de Vilanova de Viver, Figueres, Pavies i la Pobla d'Arenós, que aquesta tarda podran anar al seu municipi, però no en podran entrar i sortir quan vulguin: si necessiten fer un desplaçament ho hauran de fer acompanyats de la Guàrdia Civil, que també vol evitar l'arribada de l'anomenat turisme d'incendis.

Arbres cremant a Montant, aquest dimarts (EFE/Biel Aliño)

La resta de persones evacuades aquests dies, gairebé 1.400 més, de la Font de la Reina, La Monzona, Montanejos, Montant, Aranyel i Torralba, encara hauran d'esperar.

Això, malgrat la situació de tranquil·litat que es viu arran de l'evolució positiva de l'incendi en les últimes hores. Gairebé ja no hi ha flama i els bombers se centren a remullar els punts calents, que encara fumegen.

L'incendi a la zona de Montant, aquest dimarts (Bombers de Castelló)

Es volen aprofitar al màxim les millors condicions actuals per atacar l'incendi abans que dijous tornin el vent de ponent, que es preveu fort, i una pujada de les temperatures. 

Una "finestra d'oportunitat" --en paraules de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana, Gabriela Bravo-- que des de dilluns a la nit ha portat temperatures progressivament més baixes i un augment considerable de la humitat, que aquest dimarts a la nit ha arribat al 90%.

Aquestes condicions favorables han permès "reduir molt les flames" i que els mitjans d'extinció puguin repassar i assegurar la zona. D'aquesta manera, s'ha evitat que el foc avanci cap a les poblacions que estaven amenaçades i també cap al parc natural d'Espadà.


Aquest dimarts a la nit, els mitjans terrestres han continuat treballant en l'extinció, repassant els dos punts més crítics del perímetre, segons s'ha informat des del centre de comandament avançat, situat a Barraques. Són a Montant, en el punt de la carretera CV-195 on dilluns van saltar les flames, i a la Font de la Reina, a la zona del barranc de la Maimona.

També han treballat els drons de la Unitat Militar d'Emergències (UME), que detecten els punts calents, una informació essencial per evitar revifades del foc.

Foc a Vilanova del Viver, dilluns a la nit (Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat Valenciana)

Hi ha desplegats 500 efectius terrestres, i amb la sortida del sol es tornaran a activar 23 mitjans aeris.

Un hidroavió treballa en l'extinció del foc a Vilanova de Viver, aquest dilluns (EFE/Domenech Castelló)
ARXIVAT A:
IncendisPaís Valencià
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut