Barcelona

Condemnen a 11 anys de presó l'skin acusat de matar un jove d'estètica okupa durant les festes de Gràcia del 2004

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 11 anys de presó l'skin acusat d'apunyalar mortalment un jove d'estètica okupa de 25 anys durant les festes de Gràcia de Barcelona del 2004. L'Audiència també ha decidit absoldre l'altre acusat, com ja va fer el jurat popular, perquè considera que no existien proves suficients per condemnar-lo pel crim. Roger Albert va morir després de passar quatre mesos a l'hospital en estat molt greu.

Actualitzat

El tribunal popular va declarar per unanimitat culpable d'homicidi l'skin Aitor Dávila com a autor material de la mort del jove okupa i va absoldre per sis vots a tres l'altre cap rapat, que estava acusat d'haver-li facilitat l'arma. I és que el jurat popular va considerar que no existien proves suficients per condemnar Emilio C., per a qui la fiscalia i les acusacions sol·licitaven una condemna de 19 a 20 anys de presó per un delicte d'assassinat, de la mateixa manera que per a Aitor Dávila. El jurat, però, també va demanar que la condemna proposés l'indult de Dávila, a qui van condemnar a entre 10 i 15 de presó, al govern perquè es pugui beneficiar d'una remissió condicional de la pena.

Durant els dies de judici, els acusats van assegurar que van ser víctimes d'una persecució per part d'un col·lectiu okupa. Finalment, però, van dir que els van atrapar i es van veure implicats en una baralla. D'aquesta manera els acusats justificaven l'agressió amb el ganivet a Roger Albert com un acte en defensa pròpia.

Els fets van tenir lloc la matinada del 15 d'agost del 2004 al carrer Gran de Gràcia de Barcelona, a l'altura del metro de Fontana, on un grup de joves skins celebraven l'aniversari d'un dels acusats. Els joves, que portaven "vestimenta skinhead, cabells rapats i botes tipus militar", segons l'acusació, es van creuar amb un altre grup de persones "d'estètica okupa", entre els quals hi havia la víctima, i els van cridar "sou uns fills de puta, porcs, netejarem el carrer".

L'acusació manté que un dels acusats, que tenia un ganivet amb una fulla d'acer de 8 centímetres de longitud que havia comprat en una armeria de València, el va lliurar a l'altre acusat. Va ser aquest segon acusat qui "de forma sobtada i sorprenent el va clavar violentament al coll de Roger Albert", que va caure a terra. Llavors el grup agressor va fugir de la zona, ha assegurat l'acusació.

El jove okupa va estar quatre mesos hospitalitzat en coma, fins que va morir el 10 de desembre. Tres dies més tard, el presumpte autor de la mort va ser detingut a València, on viu.

Anar al contingut