Els pares del noi expliquen que feia temps que un grup d'alumnes l'assetjava (ACN/Àlex Recolons)

Condemnats a 3 anys d'internament per violar un company d'escola amb Asperger a Vallirana

L'escola Verge del Roser, on els menors feien secundària i van passar els fets, ha estat declarada responsable civil subsidiària

RedaccióActualitzat

Quatre menors han estat condemnats a 3 anys d'internament en règim tancat i 4 més de llibertat vigilada per la violació d'un company d'escola amb síndrome d'Asperger

El judici es va fer a l'octubre, 4 anys després de l'agressió. Malgrat el patiment d'aquests anys, la família considera que s'ha complert el que més volia el noi, que el jutge se'l cregués.

El setembre del 2018, quan feia 2n d'ESO, un grup d'alumnes de 3r el van acorralar, vexar i agredir sexualment a l'hora del pati. La família va denunciar els fets i el 2019 els veïns es van mobilitzar per donar-los suport.

L'escola Verge del Roser de Vallirana, on es va produir l'agressió, ha estat declarada responsable civil subsidiària.

Els pares del noi expliquen que feia temps que un grup d'alumnes l'insultaven i l'amenaçaven. Inicialment, en van denunciar onze, però només quatre han anat a judici. 
 

La família demanava quatre anys 

El judici va quedar vist per a sentència el 20 d'octubre. A la darrera sessió, la fiscalia, l'acusació particular exercida per la família de la víctima i també els advocats dels acusats i de l'escola van mantenir els posicionaments inicials.

La família demanava una condemna de quatre anys d'internament per un presumpte delicte d'integritat moral, dos d'agressió sexual i un de violació. El fiscal en demanava tres. 

Les defenses van remarcar que els nois no estaven vinculats als fets i l'escola va assegurar que havia activat correctament el protocol contra l'assetjament escolar. 

 

ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexualAssetjament escolarInfància
Anar al contingut