Actes simultanis de suport mutu al sobiranisme, aquest dijous, a Barcelona i a Hong Kong (ACN/Reuters)

Concentracions simultànies a Catalunya i Hong Kong de suport al sobiranisme

Concentracions solidàries i simultànies, a Barcelona i Hong Kong, en defensa de la sobirania dels dos territoris

RedaccióActualitzat

Acte de solidaritat de Catalunya amb Hong Kong, aquest dimarts a Barcelona... i acte de solidaritat de Hong Kong amb Catalunya, recíproc i simultani, a l'antiga colònia britànica sota sobirania xinesa.

Els concentrats de banda i banda del món es veien els uns als altres a través de la pantalla de vídeo situada a cadascun dels escenaris.

 

(ACN/Pol Solà)

 

A l'avinguda Tibidabo de Barcelona, davant el consolat xinès, la concentració ha reunit desenes de persones que han cantat l'himne del moviment estudiantil de Hong Kong i han exhibit pancartes en xinès i en anglès en què es podia llegir "Allibereu Hong Kong" i "Revolució del nostre temps".

 

(ACN/Pol Solà)

 

Convocada per l'ANC, volia simbolitzar l'agermanament dels moviments de protesta de les dues ciutats. Aquest dijous, el consolat xinès ha estat tancat.

Es dona la circumstància que, coincidint amb la concentració davant del consolat xinès, un grup de persones han desplegat una pancarta, en català, a favor que Hong Kong continuï formant part de la Xina.

 

(ACN/Pol Solà)

 

L'acte de Hong Kong ha estat més multitudinari que el de Barcelona: els organitzadors parlen d'unes 3.000 persones.

 

 

L'han organitzat grups partidaris de l'autodeterminació i la independència de Hong Kong i defensors d'una identitat diferenciada de Hong Kong respecte de la Xina. Coneguts com a localistes, són un moviment molt minoritari a Hong Kong, que s'emmiralla a Catalunya.

 

(Reuters/Ammar Awad)

 

Fa poc, a les protestes de Hong Kong s'hi van veure estelades, que en l'acte d'aquest dijous eren més nombroses. També màscares com les popularitzades a "V de Vendetta".

 

(Reuters/Ammar Awad)

 

Celebrada en un parc del centre de la ciutat, la concentració de Hong Kong és una de les poques que les autoritats han autoritzat últimament.

A la pantalla de vídeo s'hi han pogut veure imatges de les actuacions policials a Catalunya durant els aldarulls posteriors a les protestes per la sentència del procés.

 

(Reuters/Ammar Awad)

 

A Hong Kong només un 3% de la població creu que la independència és possible. Fa poc, el president xinès, Xi Jinping, va dir que qualsevol intent de trencar la unitat de la Xina acabaria en cossos esclafats i ossos fets miques.

ARXIVAT A:
Procés catalàXinaHong Kong
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut