Concentració a l'estació de Sants (Reuters)
Concentració a l'estació de Sants (Reuters)

Els CDR bloquegen l'accés a l'estació de Sants durant tres hores

Adif ha tancat alguns accessos a l'estació i al metro s'hi havia d'accedir per l'exterior

Actualitzat

Centenars de persones convocades pels CDR s'han concentrat dels accessos principals de l'estació de Sants des de les set del vespre.

Es tracta d'una nova acció de rebuig a la sentència del procés amb el lema ''Encerclem Sants''. La intenció era, precisament, encerclar l'estació però, al final, només s'hi ha fet una concentració a l'entrada per Països Catalans i una altra a la de Joan Peiró, a la part del darrera.

Els manifestants han xiulat als antiavalots dels Mossos que s'han situat a la porta principal de l'estació de Sants.

Els concentrats han cridat consignes com "Llibertat presos polítics", "No tinc por", "Ni un pas enrere", "Mossos mercenaris" o "No us mereixeu la senyera que porteu". També han demanat la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch.
         

 


Els Mossos d'Esquadra han impedit el pas dels manifestants al recinte i els viatgers han anat sortint de manera restringida.

 

 

Renfe ha recomanat als passatgers que no baixessin a Sants per no acumular més gent a l'estació. A partir de les 19.30 s'han permès sortides de forma restringida, fet que ha provocat cues a l'interior.

 

 

En previsió d'aquesta concentració, Adif havia restringit els accessos de l'estació de Sants a partir de les sis de la tarda. S'han deixat oberts només els dos accessos centrals, un al costat de la plaça Països Catalans i un a Joan Peiró. També s'ha tancat la boca del metro del vestíbul i els usuaris que vulguin utilitzar la L5 i la L3 han d'accedir-hi pel carrer.

 


A tres quarts de vuit només estava obert l'accés per Joan Peiró. Segons Renfe, el servei de trens es desenvolupava sense afectacions.

L'interior de l'estació, completament buit, oferia una imatge gens habitual a aquella hora.

 

 

 

Cap a tres quarts de 10 els concentrats han començat a marxar.

 

 

Diumenge al migdia, unes 200 persones es van concentrar davant de l'estació amb la intenció d'entrar-hi. Els Mossos d'Esquadra van acordonar el recinte i en van bloquejar els accessos per intentar que els manifestants no hi entressin.

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut