Iraq

Commoció a l'Iraq per l'assassinat de 4 dones rellevants en un mes

Una cirurgiana, la propietària d'un centre de bellesa, una activista dels drets humans i una influencer han mort assassinades

RedaccióActualitzat

Tara Fares de 22 anys i influencer ha estat la quarta dona assassinada a l'Iraq en menys d'un mes. L'activista pro-drets humans, Suad al Ali; Rafif al Yaseri, reconeguda cirurgiana plàstica i Rasha al Hasan, propietaria d'un centre de bellesa han estat també assassinadas en poc més d'un mes.

Totes elles han reivindicat del paper de la dona en un societat ultraconservadora. Aquests assassinats podrien ser causats per grups radicals que no accepeten que les dones tinguin un paper protagonistes.

A la xarxa hi ha hagut molta indignació per aquestes morts.

L'assassinat aquest passat dijous a trets de la model Tara Fares ha commocionat molt sobretot als més joves.

Tara Fares, model i influencer amb més de 2.5 milions de seguidors a les xarxes socials, ha estat assassinada a trets a l'Iraq.

 

La jove de 22 anys va rebre ahir tres impactes de bala quan circulava per un carrer de Bagdad en un Porsche blanc. S'han difós unes imatges on es veuen dos homes en una moto dirigint-se cap al seu cotxe.

 

El ministeri de l'Interior ha assegurat que "s'ha iniciat una investigació urgent per conèixer les circumstàncies de la mort de la model i identificar als criminals per portar-los davant de la justícia."

Tara Fares va ser Miss Bagdad 2015 i va participar a molts programes de televisió. Tenia un canal de YouTube i més de 2 milions de seguidors a Instagram.

Els seus seguidors es va assabentar per un post precisament a Instagram amb una fotografia en blanc i negre amb el text: "Pertanyem a Déu i a Ell tornem. En un incident traïdor i covard em trasllado a la mercè de Déu (Tara Faris Shimon). Demanem a Allaah que la perdoni i li concedeixi la seva gran misericòrdia"

 

Activista contra el govern

Suad al Ali, activista de 46 anys, va ser assassinada aquesta setmana quan sortia de comprar d'un supermercat amb el seu marit.

Era una gran defensora dels Drets Humans. Suad al Ali es manifestava a Basora des del mes de juliol contra les polítiques del govern.

 

 

Reivindicació de la bellesa

Rasha al-Hassan propietària d'un centre de bellesa a Bagdad va morir en estranyes circumstàncies el passat 23 d'agost.

 

Rafeef al-Yaseri, més coneguda com a "la Barbie de l'Iraq" va aparèixer morta a casa seva el 16 d'agost. Era cirurgiana plàstica i organitzava programes especialitzats en temes mèdics per a les dones.

 

 

 

ARXIVAT A:
FeminismeMasclisme
Anar al contingut