Una aula d'una escola
5 dies d'aturades a l'ensenyament: 15, 16, 17, 29 i 30 de març

Comença la preinscripció escolar del curs 2022-2023: el calendari fins a la matriculació

Els alumnes d'infantil i primària poden presentar la sol·licitud fins al 21 de març i les llistes definitives se sabran el 10 de juny

RedaccióActualitzat

Des d'aquest dilluns i fins al 21 de març està en marxa la preinscripció escolar per a l'alumnat d'infantil i primària. Per als alumnes d'ESO, la preinscripció comença aquest dimecres, un tràmit que, com l'any passat, s'ha de fer de manera telemàtica.

Per fer-ho cal un identificador digital com l'IdCAT o Cl@ve per a la persona que la faci --mare, pare o tutors legals-- i el codi identificador de l'infant --si ja ha estat escolaritzat a Catalunya--, que podeu trobar aquí.

També cal tenir la documentació, com el DNI o el llibre de família, en format digital. És a dir, escanejada o fotografiada.
 

Fins al 21 de març: preinscripcions

Un cop feta la preinscripció, on, entre d'altres, s'especifiquen els deu centres on es voldria obtenir plaça per ordre de preferència, es rebrà un correu electrònic com a resguard que informa si cal alguna documentació addicional.

Pot ser necessària per acreditar una família nombrosa o monoparental, la proximitat de l'escola a la feina de pare, mare o tutors, o una discapacitat, entre d'altres. En cas que sí, el termini per presentar-la és del 22 al 23 de març.

També es podrà presentar la sol·licitud "fora de termini" i adjuntar la documentació del 28 de març al 28 d'abril del 2022.
 

Fins al 21 d'abril: llista amb la puntuació provisional

Un cop els centres hagin estudiat les peticions que han rebut i analitzats els criteris, publiquen la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional. Estan ordenades alfabèticament amb la puntuació amb el barem aplicat.
 

Del 22 al 28 d'abril: reclamacions

En cas que en aquestes llistes amb la puntuació provisional es detecti algun error, es pot reclamar fins al 28 d'abril. Aquestes reclamacions es resolen i les llistes corregides es publiquen el 3 de maig.
 

9 de maig de 2022: sorteig

Si el nombre de peticions en una escola supera el de les places que té disponibles, es repartiran amb el sorteig que es farà el 9 de maig a les 11 del migdia a la seu del Departament d'Educació. Cada sol·licitud té un número i les places s'assignen per ordre a partir del número que surt al sorteig.

Alumnes d'infantil de l'Institut Escola Costa i Llobera fent activitats en una aula amb la professora (ACN)
El sorteig de desempat es farà el dia 9 de maig (CCMA)

Del 27 de maig a l'1 de juny: preinscripció per a alumnes sense plaça

Si un infant no té plaça a cap dels centres que havia triat o els sol·licitants han demanat d'entrada que se'ls assigni la plaça d'ofici, durant aquesta setmana es poden fer les sol·licituds.
 

10 de juny: llistes definitives

Els centres educatius publiquen les llistes definitives d'alumnes admesos, així com la llista d'espera. Un dia abans, el 9 de juny, es publica l'oferta final de places escolars per centre i curs.
 

Del 21 al 29 de juny: matriculació

Un cop assignada i confirmada la plaça, es pot matricular l'infant a l'escola, que llavors sí que es farà presencialment al mateix centre. Cal saber que si la matrícula no es fa en aquest període, es considera que es renuncia a la plaça, excepte que sigui per causes justificades.

En el cas del batxillerat, el calendari varia una mica i es pot consultar aquí. Així, la preinscripció es pot fer del 20 al 26 d'abril. Per a l'FP hi haurà dos terminis: per a l'alumnat que ara cursa 4t d'ESO, del 20 al 26 d'abril, i per a la resta, del 17 al 23 de maig.

Tots els detalls i els enllaços per formalitzar els tràmits són a la web d'Educació.

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut