Moment del vídeo de la TV d'Écija sobre primers auxilis en cas d'infart
Moment del vídeo de la TV d'Écija sobre primers auxilis en cas d'infart
Écija

Com salvar d'un infart a ritme de "La Macarena", un tutorial de primers auxilis viral

Actualitzat

 

Un vídeo creat per donar consells de primers auxilis que aconsella fer el massatge cardiorespiratori al ritme de "La Macarena" a una víctima d'infart s'ha fet viral a les xarxes.

La televisió local d'Écija ha aconsenguit, certament, el seu objectiu amb escreix: arribar als seus veïns i més enllà.

El que ha fet popular el videoclip és una combinació d'una producció casolana, la interpretació d'uns actors amateurs que simulen el cas d'infart i les mesures per prendre, un cert sentit de l'humor, i sobretot que el ritme amb el qual s'ha de fer el massatge cardíac és el de "La Macarena".

Consells de primer auxilis en cas d'infart

En cas de trobar una persona que té un infart, els passos són: comprovar que la persona respira, trucar al número d'emergències 112 i practicar el massatge cardiorespiratori fins que arribin el sanitaris.

En el vídeo, l'acció comença en un pati d'estil andalús on un home de mitjana edat assegut es fuma un cigarret i es menja un entrepà acompanyat d'una cervesa.

L'home s'aixeca i es tira a terra (afectat per l'infart). Dues dones que després s'identifiquen com Trini, la dona de l'infartat, i Emília, la seva veïna, entren en aquell moment sense sorprendre's gaire que l'home caigui a terra.

 

 

La Trini dona les indicacions del que s'ha de fer. Primer verifica que l'home respira, mentrestant la veïna truca al 112. Trini explica com s'ha de fer el massatge cardiorespiratori i aconsella "La Macarena" per aconseguir el ritme desitjat: 100 pressions per minut. Emília s'afanya a posar el CD preparat allí mateix -al costat d'una imatge de la verge de la Macarena-, i mentre la seva amiga va practicant el massatge per salvar la vida al marit, ella mirant-s'ho, balla al ritme de la música amb la popular coreografia de la cançó.

 

 

Entren els sanitaris i comproven l'estat del marit, que sembla que revifa. Expliquen interessants consells, com que a cada minut que passa sense fer el massatge cardiorespiratori el malalt té un 10% menys de possibilitats de sobreviure. Mentre els sanitaris actuen, elles continuen ballant "La Macarena".

Malgrat tot, la utilitat del videoclip és innegable i també la bona intenció dels que hi participen. I és cert que sovint es recomana trobar una música per posar ritme a les compressions per salvar la vida d'una persona víctima d'un infart. Segur que, després de veure el vídeo, no oblidarem fàcilment com s'ha d'actuar per atendre un infart.

ARXIVAT A:
Viral Salut
Anar al contingut