Control policial entre Torredembarra i Altafulla (ACN / Eloi Tost)
Control policial entre Torredembarra i Altafulla (ACN / Eloi Tost)

Com acreditar els desplaçaments amb el grup bombolla per Catalunya

Des del dilluns 15 de març ja no hi ha confinament comarcal a Catalunya, però els desplaçaments només es poden fer amb la bombolla de convivència

Actualitzat

Dilluns dia 15 de març, Catalunya va aixecar el confinament comarcal i des de llavors es permet la mobilitat arreu del territori, sempre que es faci amb la mateixa bombolla de convivència, segons va decidir el Procicat.

Però com es pot acreditar que aquests desplaçaments es fan amb el grup bombolla?

Segons el Departament d'Interior, és recomanable dur el certificat d'autoresponsabilitat, aquí en format digital i aquí en fomat pdf descarregable, i indicar el motiu del desplaçament. Si és un desplaçament d'oci amb el grup bombolla, cal marcar l'opció "Mobilitat de les persones que integren una bombolla de convivència".

Els Mossos, a més, poden continuar demanant un document de prova del grup bombolla. I per acreditar que el grup que es desplaça és d'una mateixa bombolla de convivència, hi ha diferents opcions. La primera, presentar els DNI de les persones que viatgen, en què aparegui la mateixa adreça de residència.

Altres opcions són el llibre de família, un contracte de lloguer en què figurin els noms de les persones que viatgen, el padró municipal o els certificats de convivència que poden emetre els ajuntaments de forma gratuïta.

 

Un control dels Mossos d'Esquadra a la carretera N-240, a Margalef, al terme municipal de Torregrossa
Un control dels Mossos d'Esquadra a la carretera N-240, a Margalef, al terme municipal de Torregrossa (ACN / Salvador Miret)


El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assenyalat que, a banda del certificat d'autoresponsabilitat, els controls policials poden "demanar perfectament si aquelles persones que van al vehicle són d'aquesta mateixa bombolla o no".

Sàmper, però, ha remarcat que, més enllà dels controls, cal "complir amb l'esperit de les mesures, que és permetre aquesta oxigenació de la nostra societat de poder-se moure pel territori".

Per ara es manté el confinament perimetral de tot Catalunya, però ja està permesa la mobilitat amb Andorra després que l'autoritzés el govern espanyol.

 

ARXIVAT A:
MobilitatConfinament Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut