Nova York

Colau demana ajuda a l'ONU pel "vergonyós" comportament d'Europa amb els refugiats

L'alcaldessa de Barcelona ha intervingut aquesta tarda a la seu de les Nacions Unides a Nova York

RedaccióActualitzat

Dura crítica de l'alcaldessa de Barcelona a la política de la Unió Europea envers els refugiats. Des de Nova York, Ada Colau ha qualificat de "vergonyós" el comportament dels estats membres que toleren que els refugiats s'amunteguin sense esperança a les portes d'Europa.

L'alcaldessa de Barcelona ha aprofitat la seva intervenció a la reunió preparatòria de la cimera de ciutats Hàbitat-3 que es fa a la seu de les Nacions Unides per reclamar a l'ONU que pressioni els països europeus:

"Els necessitem a vostès, de Nacions Unides, perquè ens ajudin a convèncer els estats d'Europa que cal canviar radicalment les polítiques que avui s'estan fent a Europa. Ens avergonyeix profundament -ho vull ressaltar- que avui estiguin morint milers de nens i nenes ofegats al nostre mar Mediterrani i passant fred i penitències a les fronteres del sud d'Europa."

En la seva intervenció, l'alcaldessa ha reclamat més veu i més protagonisme per a les ciutats perquè puguin cooperar millor amb els estats. Colau tancarà aquest dimarts la seva estada de quatre dies a Nova York amb una entrevista amb l'alcalde de la ciutat, Bill Di Blasio.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut