Barcelona

CiU superaria ERC per un estret marge i totes dues no arribarien a la majoria absoluta si ara es fessin eleccions, segons el CEO

Podem guanyaria a Catalunya si demà es fessin eleccions al Congrés dels Diputats amb un 20%, seguit d'Esquerra i CiU

RedaccióActualitzat

Convergència i Unió i Esquerra Republicana no arribarien a la majoria absoluta per primera vegada si ara se celebressin eleccions. Necessitarien, per tant, el suport d'un altre partit, com la CUP. És el que es desprèn de l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat. CiU i Esquerra fregarien l'empat en escons. Entre els 31 i 32 diputats per a la federació, i entre 30 i 31 per a Esquerra. Ciutadans i Podem irrompen en el tercer lloc, amb un empat entre 16 i 17 diputats.

El PP continua en descens, entre els 13 i els 14 diputats. Però qui més suports perdria seria el PSC, que se situaria com a sisena força al Parlament, entre 11 i 12 escons. En canvi, la CUP augmentaria fins als 10 o 11 diputats (ara en té 3). I en darrer lloc se situaria Iniciativa-Esquerra Unida, que pràcticament perdria la meitat dels diputats que té ara.

Pel que fa a la valoració de líders polítics al Parlament, només aproven David Fernàndez, de la CUP -que és el més ben valorat amb un 5,88- i Oriol Junqueras, amb un 5,05. Tota la resta queda per sota del cinc. El president Mas obté un 4,42 i la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, un 1,38. Respecte a l'anterior sondeig només pugen, David Fernàndez, Miquel Iceta (3,68) i Albert Rivera (3,60).

D'altra banda, Podem guanyaria a Catalunya si demà es fessin eleccions al Congrés dels Diputats amb un 20%, seguit d'Esquerra i CiU.

Els catalans que no volen la independència representen el 48%

Segons el CEO, a més, els catalans que no volen la independència representen el 48% i els que sí que volen un estat independent sumen un 44,1% dels enquestats enfront del 44,5% de desembre.

El baròmetre d'opinió indica que el 42,4% dels enquestats se sent independentista (24,1% de tota la vida i el 18,3% s'hi ha tornat els últims anys), mentre que el 54,4% afirma que no se sent independentista.

Pel que fa als mitjans de comunicació, l'ultima onada del CEO reflecteix que els catalans, per seguir l'actualitat, prefereixen escoltar els informatius de Catalunya Ràdio als de RAC1.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut