CIS: Díaz Ayuso guanyaria les eleccions a Madrid, però hi hauria empat entre blocs

Quan falta un mes per a les eleccions a Madrid, l'enquesta apunta a un empat tècnic entre el bloc d'esquerres i el de dretes, amb 68 escons cadascun, i a només un diputat de la majoria absoluta

Actualitzat

A Madrid, les eleccions del 4 de maig es preveuen molt ajustades. Segons l'informe del Centre d'Investigacions Sociològiques que s'ha donat a conèixer aquest dilluns, la candidata del PP Isabel Díaz Ayuso guanyaria. Però hi hauria empat entre el bloc de la dreta i el de l'esquerra.  

Segons el CIS, el PP duplicaria els seus escons i passaria de 30 a 59, a 10 de la majoria absoluta. Vox tindria 9 escons i, per tant, la suma de PP i Vox obtindria 68 diputats, a 1 de la majoria absoluta.

Seria el mateix resultat exacte del bloc d'esquerres, 68, si se sumen els escons de PSOE, Més Madrid i Unides Podem.

 

Ciutadans perdria els 26 escons que té actualment perquè obtindria un 4,4 per cent dels vots, per sota del llindar del 5 per cent necessari per entrar a l'Assemblea. Des del partit, però, no es donen per vençuts i s'aferren al més de 20 per cent d'indecisos.

També Vox està a la corda fluixa, amb un 5,4 per cent. En cas d'obtenir representació, segons el CIS, el partit d'extrema dreta perdria tres diputats.
 

Pugna Més Madrid-Unides Podem

Pel que fa a la batalla d'esquerres entre Més Madrid i Unides Podem, guanyaria clarament la formació d'Íñigo Errejón liderada per Mónica García, que mantindria els seus 20 diputats, el doble dels que obtindria el partit liderat per Pablo Iglesias.

El CIS també revela que la majoria de madrilenys, el 65,4%, té clar que el PP d'Isabel Díaz Ayuso guanyarà les eleccions. Només un 12,6% dels enquestats veu guanyador el candidat socialista Ángel Gabilondo.

ARXIVAT A:
Comunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut