El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, amb el conseller d'Agricultura, José Luis Aguirre (Europa Press/Rober Solsona)
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, amb el conseller d'Agricultura, José Luis Aguirre (Europa Press/Rober Solsona)

Cinc faltes en un tuit: crítiques a la Conselleria d'Agricultura valenciana, en mans de Vox

El compte de Twitter de la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat Valenciana es veu forçat a esborrar diversos tuits per les nombroses faltes de català

Actualitzat

La Conselleria d'Agricultura de la Generalitat Valenciana ha hagut d'esborrar un tuit escrit en català que contenia cinc faltes en només una desena de paraules.

La conselleria, en mans de Vox, escrivia "analisa", "eixecució", "proyectes" o "marcha".

 

El tuit ja ha estat esborrat, però els següents continuen tenint faltes, com aquest "peixcadors" en comptes de "pescadors".

 

Des de l'entrada de l'extrema de dreta de Vox al govern de la Generalitat Valenciana, els incompliments de la llei d'usos lingüístics han estat reiterats, amb comunicacions que directament prescindeixen del català.

Per exemple, la Conselleria d'Educació va decidir eliminar el català de les escoles d'algunes comarquesles considerades castellanoparlants.

Al municipi de Borriana, amb un govern PP-Vox, el nou regidor de Cultura, del partit d'extrema dreta, va cancel·lar les subscripcions a les revistes Camacuc, Cavall Fort, El Temps, Enderrock i Llengua Nacional, i va obligar retirar-les de l'expositor de la biblioteca municipal. Finalment, davant les crítiques rebudes, l'Ajuntament va fer marxa enrere.

També han promogut tesis que neguen la unitat de la llengua.

 

ARXIVAT A:
PPCatalà País ValenciàVoxCarlos Mazón
Anar al contingut