Un establiment amb menjar per a celíacs
A Catalunya hi ha més de 75.000 celíacs
Celiaquia

Científics de la UAB creen un dispositiu que, amb una gota de sang i en pocs minuts, permetrà detectar la celiaquia

Els investigadors de l'Autònoma preveuen que en quatre anys el biosensor ja podrà arribar a les consultes mèdiques i les farmàcies

RedaccióActualitzat

Un grup d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona han desenvolupat la tecnologia que permetrà detectar la celiaquia amb només una gota de sang sense sortir de la consulta del metge. Es tracta d'un nou biosensor que permetrà detectar la intolerància al gluten en pocs minuts, quan ara s'ha de fer una anàlisi de sang, que triga uns quants dies a donar el resultat.

Per poder comercialitzar l'aparell que ho faci possible, els científics han creat una empresa participada per la universitat, BioEclosion, però encara s'han de fer les proves clíniques. Els investigadors preveuen que en quatre anys podran llançar al mercat el nou dispositiu, que serà molt similar al que utilitzen els diabètics per mesurar el nivell de glucosa en sang.

El dispositiu també permet fer un control de l'evolució de la malaltia, analitzant el grau de celiaquia del pacient de forma periòdica, així com l'avaluació dels familiars directes d'una persona ja diagnosticada.

Anar al contingut