Londres

Científics britànics identifiquen la part del cervell relacionada amb l'addicció a la cocaïna

Científics britànics han identificat la zona del cervell relacionada amb l'addicció a la cocaïna. La troballa podria explicar per què algunes persones es tornen addictes a aquesta droga i d'altres, en canvi, poden consumir-la esporàdicament sense "enganxar-s'hi". La investigació ha comptat amb la participació de diversos consumidors de cocaïna.

Actualitzat
La zona identificada és la responsable de prendre decisions i controlar el comportament. Els investigadors van observar que, com més afectada estava aquesta regió, més addicció sentia l'individu i, per tant, més li costava abandonar el consum d'aquesta droga.

A partir d'aquestes conclusions, els científics adverteixen que és erroni considerar l'addició a la cocaïna com una qüesitó de força de voluntat i cal, per poder superar-la, considerar-la una qüestió mèdica. Gràcies a aquest descobriment, els invetigadors esperen poder desenvolupar tractaments més efectius i prevenir-ne consum, ja que es podria detectar quines persones són més propenses a ser addictes a la cocaïna.
Anar al contingut