Chavistes i antichavistes s'acusen de la gegantina apagada que viu Veneçuela

Maduro assegura que han estat víctimes d'un atac cibernètic dels EUA

RedaccióActualitzat

Pols al carrer entre partidaris i detractors del govern chavista. Nicolás Maduro acusa els Estats Units d'haver fet servir armes d'alta tecnologia per provocar l'apagada de llum que hi ha des de fa tres dies. Juan Guaidó anuncia una gira per tot el país, en un nou intent de forçar la caiguda del govern.

Veneçuela continua immersa en una greu crisi política que s'ha agreujat per l'apagada que afecta el país.

 

Chavistes i antichavistes s'acusen mútuament de la gegantina apagada que manté la major part del país a les fosques des de dijous, amb greus conseqüències per a la població.

Dos dies sense electricitat han afectat especialment el trànsit aeri, amb aeroports tancats; els hospitals i centres de salut, i els comerços.

Accés a l'aeroport tancat durant l'apagada (Reuters)

 

L'ONG Codevida assegura que ja han mort almenys 15 pacients per falta de diàlisi als hospitals que no disposen de generadors.

 

Caos que anirà a més, asseguren els antichavistes, que han tornat a sortir als carrers de Veneçuela amb el president del Parlament al capdavant, Juan Guaidó, l'autoproclamat també cap d'Estat del país sud-americà i reconegut per uns 50 països.

Juan Guaidó assegura que els talls de subministrament elèctric són culpa de la mala gestió governamental. 
 

 

En les últimes hores, milers de persones han respost a la crida de Juan Guaidó per participar en una gran manifestació contra el govern chavista.

Guaidó ha capitalitzat la ràbia per l'apagada i milers de partidaris de l'oposició, vestits de blanc, s'han manifestat al centre de Caracas. El cap de l'oposició, Juan Guaidó, ha fet una nova crida per una marxa nacional per fer caure el règim chavista, sense descartar una intervenció militar.

 

Una marxa que ha estat contrarestada per una altra concentració de partidaris de Maduro. Milers de chavistes, vestits de color vermell, també han sortit al carrer.

 

Maduro assegura que han estat víctimes d'un atac cibernètic dels EUA:

"Hem rebut un nou atac cibernètic internacional contra el cervell automatitzat del sistema elèctric que ha tombat tot el procés de reconnexió. Hem descobert que estaven fent atacs d'alta generació científica, d'alta tecnologia, atacs electromagnètics contra les línies de transmissió elèctrica. Atacs amb tecnologia d'alt nivell que només té el govern dels Estats Units."

ARXIVAT A:
VeneçuelaNicolás Maduro Juan Guaidó
Anar al contingut