Barcelona

Chacón veu el fitxatge de Pizarro com una agressió a Catalunya i Mas creu que no farà canviar res

El president de CiU, Artur Mas, considera que el fitxatge pel PP de l'expresident d'Endesa Manuel Pizarro no canviarà l'hostilitat manifesta del partit cap a Catalunya. Mas ha recordat que Pizarro va ser un dels principals reponsables del fracàs de la fusió de l'empresa catalana Gas Natural amb Endesa. Per la seva banda, Carme Chacón ha criticat durament el fitxatge de Pizarro pels populars, que considera "la cirereta al pastís de la catalanofòbia i l'odi contra Catalunya" del PP.

Actualitzat

El líder de Convergència i Unió, Artur Mas, ha volgut recordar que Manuel Pizarro va ser un dels abanderats a l'hora d'impedir que una empresa amb seu a Catalunya com Gas Natural pogués fer una operació important en el camp de l'energia d'àmbit estatal a l'hora de valorar el seu fixatge pel Partit Popular.

Per Artur Mas, doncs, no hi ha res que faci pensar en un canvi d'actitud del PP cap a Catalunya. En aquest sentit, el president de CiU ha qualificat de "complicadíssima" qualsevol aproximació amb el Partit Popular per la seva actitud hostil amb Catalunya.

La ministra d'Habitatge i cap de llista per Barcelona del PSC Carme Chacón, en canvi, veu com una agressió del PP contra Catalunya el fet que els populars hagin inclòs l'expresident d'Endesa en les seves llistes per les eleccions del 9 de març.

Chacón creu que, amb un fitxatge com el de Pizarro, d'un anticatalanisme manifest, Rajoy s'ha proposat dissoldre el Partit Popular de Catalunya. La ministra també ha recordat que Pizarro es va mostrar clarament partidari que Endesa acabés en mans d'una empresa alemanya abans que d'una de catalana i que, a més, "va "insultar" alguns dels millors empresaris que té Catalunya.

A més, Chacón ha acusat l'expresident del govern José María Aznar d'haver "col·locat a dit Pizarro al capdavant d'una empresa privada", en referència a Endesa, i ha afegit que el PP "li deu molts favors" a Pizarro.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut