Ple del Parlament del 6 d'abril (ACN / Bernat Vilaró)

CEO: El PSC tornaria a guanyar les eleccions al Parlament, però per molt poc

De fet, seria un empat tècnic entre socialistes i republicans: 34 i 33 escons per la banda baixa

PSC i ERC van frec a frec, segons el primer baròmetre del CEO d'aquest any. I amb la nova metodologia de l'equip que encapçala el politòleg Jordi Muñoz. Des de la tria de la mostra, les entrevistes presencials i l'anàlisi de les dades.

El resultat és gairebé un empat tècnic entre socialistes i republicans, amb un lleuger avantatge dels socialistes: 39 i 38 respectivament per la banda alta de la forquilla. Per la banda baixa, 34 i 33. Si fa no fa, com ara.

En canvi, Junts perdria, com a mínim, 4 diputats respecte als 32 que tenen en aquests moments. Aquesta baixada de Junts s'explica segons Muñoz, per un augment de la participació que afavoriria PSC i ERC perquè recuperen abstencionistes. Això indirectament podria perjudicar Junts perquè el 14F ja tenia l'electorat molt mobilitzat. I ara, per tant, té poc votant a recuperar de l'abstenció.

Vox, la CUP i els Comuns mantindrien els resultats del 14F dins de la forquilla que calcula el CEO. Ciutadans podria desaparèixer. Els seus votants són residuals a l'enquesta i això pot distorsionar els resultats amb una forquilla de fins a 4 escons, molt poc probable. Els seus vots els recolliria el PP, que mostra una tendència a sortir del pou dels resultats electorals.

 

Sobre el suport a la independència

Sobre la independència, el CEO xifra els partidaris en un 44%. El 48% hi està contra. Són dades que mostren un cert estancament, segons el director del CEO. Des de l'estiu del 2019 les dades sobre els partidaris de la independència es mantenen estables. I no s'albiren grans canvis a curt termini, com els que hi va haver entre l'octubre del 2017 i el març del 2019. Llavors els independentistes superaven els partidaris del no.

A favor o en contra, el CEO constata que el 80% dels catalans estarien molt d'acord o bastant d'acord a decidir en un referèndum el futur polític de Catalunya. El 60% dels enquestats aposten per la via pactada. Només un 11% és partidari de la independència unilateral.

I una dada nova i curiosa. Només un 5% creu que Catalunya podria ser independent en els pròxims 3 anys. I un 17% en els pròxims 10.

Més del 50% creu que Catalunya es quedarà tal com està.

 

 

ARXIVAT A:
EleccionsJxCatERCCsPSCEn comúPPVoxGeneralitat de Catalunya
Anar al contingut