Detenció del líder opositor rus Alexei Navalni
Moscou

Centenars de detinguts a les manifestacions contra la corrupció a Rússia

Entre els detinguts, el líder opositor Alexei Navalni, que havia convocat la protesta

RedaccióActualitzat

Les manifestacions a Rússia, convocades aquest diumenge a diverses ciutats del país, van acabar amb centenars de persones detingudes i nombrosos ferits. A Moscou van ser 8.000 manifestants segons les autoritats, i 20.000, segons els organitzadors.

Van ser manifestacions pacífiques contra la presumpta corrupció del govern. La resposta a algunes de les manifestacions van ser atacs policials desmesurats, i el resultat, centenars de detinguts, sobretot a Moscou. Un d'ells va ser Alexei Navalni, líder de l'oposició més recalcitrant contra Vladímir Putin i també director de la Fundació per la Lluita contra la Corrupció.

Aquesta fundació acusa el primer ministre del país i líder del partit Rússia Unida, Dmitri Medvédev, de ser la persona més corrupta del país, i d'acumular propietats per valor de centenars de milions d'euros de manera fraudulenta a través de donacions opaques a entitats -en teoria- benèfiques. Ho ha explicat així el portaveu Ivan Mélnikov:

"És una suma defraudada enorme que equival a tres vegades el pressupost d'una ciutat d'un milió d'habitants com Iekaterinburg o Rostov del Don. El govern, en silenci durant tres setmanes, fa empipar la gent."

Alexei Navalni declararà aquest dilluns davant del jutge. Les manifestacions no havien estat autoritzades. És un capítol més en la pugna de l'oposició per denunciar els excessos del règim de Vladímir Putin, i que aquest esbandeix cada vegada amb menys contemplacions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut