Detall del ban amb què l'Ajuntament de Celrà comunica que no vol militars al seu terme
Detall del ban amb què l'Ajuntament de Celrà comunica que no vol militars al seu terme
Celrà

Celrà rebutja les maniobres que l'exèrcit vol fer al municipi

L'Ajuntament, governat per la CUP, ho considera una provocació tenint en compte que van aprovar una moció contra la presència de militars al terme

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Celrà s'oposa a les maniobres que l'exèrcit vol fer dilluns al municipi i ho considera una provocació tenint en compte que el consistori, governat per la CUP, va aprovar una moció per prohibir aquestes activitats i que ja ho va fer constar.

Aquest consistori del Gironès no vol militars al seu terme municipal i així ho ha comunicat a l'exèrcit a través d'un ban, en què recorden que el ple va aprovar, al novembre, una moció contra la presència de soldats.

 

 

L'alcalde, Dani Cornellà, ha alertat que, si no es fan enrere, faran mobilitzacions perquè ho consideren una provocació:

"Vam aprovar la moció i el mateix Ministeri de Defensa ens va contestar, a través d'un comandant, que era legítim, però que no hi estaven d'acord. Curiosament, ara ens trobem que venen a fer maniobres al cap d'un mes d'haver-nos enviat aquesta carta, quan no havien vingut mai. Venen aquí per demostrar qui té el poder."

 

L'Ajuntament de Girona ha rebut la mateixa notificació de l'exèrcit. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha anunciat que està buscant "vies de resolució" del conflicte. 

 

Anar al contingut