Catalunya rep el primer lot de 60.000 vacunes setmanals que arribaran durant 3 mesos

La primera gran remesa de més de 350.000 vacunes ha arribat a 5 aeroports de l'estat: Barcelona, Madrid, Vitòria, València i Sevilla

Actualitzat

Les 60.000 vacunes de Pfizer/BioNtech destinades a Catalunya han arribat aquesta matinada a l'aeroport del Prat i ja es troben al Banc de Sang i Teixits des d'on es distribuiran a tot el territori per iniciar aquest dimecres la "vacunació massiva", després que un retard per qüestions logístiques en la distribució demorés el pla de vacunació previst.

Catalunya rep el primer lot de 60.000 vacunes setmanals que arribaran durant 3 mesos
Les dosis rebudes a l'aeroport del Prat ja són al Banc de Sang i Teixits de Barcelona (CCMA)

Les 369.525 dosis de la primera remesa destinada a Espanya han arribat a 5 aeroports de l'Estat des d'on es farà la distribució a tot el territori. Les vacunes han arribat als aeroports de Madrid, Barcelona, Vitòria, València i Sevilla.

Des de Catalunya a més dels 60.000 dosis que li corresponen, han arribat les vacunes que s'han de distribuir a comunitats veïnes. De moment, els vials s'han traslladat al Banc de Sang i Teixits on s'estan preparant per fer-los arribar al seu destí. La vacuna es guardarà en diferents magatzems secrets, tot i que al Banc de Sang i Teixits se'n quedarà un petit estoc per tenir-ne un romanent.

 

Les primeres dosis de la vacuna del primer lliurament de 9.700 unitats que la farmacèutica va fer dissabte al Ministeri de Sanitat es van administrar el diumenge de forma simbòlica com l'inici de la vacunació a la Unió Europea. El d'avui és el primer lot que permetrà l'inici de la vacunació massiva per immunitzar gairebé 2,3 milions de persones.

Catalunya rep el primer lot de 60.000 vacunes setmanals que arribaran durant 3 mesos
Les vacunes de Pfizer s'han de guardar a 70ºC sota zero (CCMA)

Aquest dimarts hi ha a Catalunya 802 persones vacunades, segons dades de Salut. Les unitats que han arribat es començaran a administrar dimecres. Segons els plans del Departament de Salut, això permetrà immunitzar en els propers quinze dies 104.000 persones de residències, entre avis i personal.

 

 

L'arribada d'aquest primer gran lot estava prevista per aquest dilluns, però la companyia farmacèutica va anunciar el retard d'un dia per un problema logístic a la planta que té a Puurs, a Bèlgica. A partir d'ara, cada dilluns està previst que n'arribi una tramesa igual durant les properes dotze setmanes, fins a arribar a les 750.000 unitats.

 

A les illes Canàries, les dosis han arribat als aeroports de Gran Canària i Tenerife Nord en un vol directe del Ministeri de Sanitat. L'exèrcit, com ja es va fer el cap de setmana, és l'encarregat de fer arribar la vacuna a les Illes Canàries, les Balears i a Ceuta i Melilla.

 

Catalunya rep el primer lot de 60.000 vacunes setmanals que arribaran durant 3 mesos
Ultracongeladors del Banc de Sang i de Teixits on s'emmagatzema la vacuna de Pfizer
ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Vacunes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut