Banderes europees a la seu de la UE a Brussel·les.
Banderes europees a la seu de la UE a Brussel·les.
Barcelona

Catalunya ha estat sempre contribuïdora neta als pressupostos de la UE

Des de l'entrada d'Espanya a la Unió Europea, Catalunya ha aportat més al pressupost comunitari del que ha rebut. Per cada euro que ha donat, Europa li ha tornat 59 cèntims.

Redacció/Catalunya InformacióActualitzat
Catalunya ha estat sempre contribuïdora neta al pressupost comunitari, mentre que Espanya, en canvi, rep més del que aporta. Segons dades de la Conselleria d'Economia a què ha tingut accés Catalunya Informació, des de l'entrada d'Espanya a la Unió Europea, l'any 1986, Catalunya ha aportat més del que ha rebut de la UE a través del pressupost comunitari. Concretament, segons aquestes xifres, per cada euro que ha donat Catalunya, Europa li ha tornat 59 cèntims.

La resta s'han distribuït entre altres territoris. En el mateix període, Espanya ha rebut 1,64 euros per cada euro que ha aportat.

A més, les dades de l'últim període, el de la crisi -entre el 2007 i el 2011-, mostren un saldo negatiu per a Catalunya de 1.355 milions d'euros, un 0,69% del PIB. Amb aquest percentatge, Catalunya seria el país amb el dèficit més elevat pel que fa a la seva contribució europea. Al darrera hi ha els Països Baixos, Alemanya i Dinamarca.

En canvi, Espanya, amb un superàvit de més de 2.200 milions, se situa en la dotzena posició.
Anar al contingut