Madrid

Catalá exigeix que "es deixi treballar" sense pressions al TSJC

El ministre de Justícia qualifica les manifestacions davant del tribunal d'"inadequades" i tornar a defensar la independència del poder judicial

RedaccióActualitzat

El ministre de Justícia critica les concentracions d'aquest dimarts davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suport a Irene Rigau i Joana Ortega, que van declarar pel 9-N. Rafael Catalá creu que actes d'aquest tipus poden fer perillar la independència judicial. Ho ha dit als passadissos del Congrés dels Diputats.

Segons el ministre, "les actuacions d'ahir em semblen inadequades perquè signifiquen generar pressió a un tribunal que actuarà d'acord amb la llei, que resoldrà segons el dret. Per tant, el que s'ha de fer és deixar-lo treballar". Catalá ha defensat, un cop més, l'autonomia del poder judicial. El titular de Justícia ha demanat "respecte per a la independència" dels jutges i dels magistrats. "La independència dels jutges no és un privilegi de la judicatura, sinó que és una garantia dels ciutadans."

Aquestes declaracions de Rafael Català arriben unes hores després del comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el qual assegurava que les mobilitzacions són "un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial". El Consell General del Poder Judicial va fer seu aquest comunicat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut