Barcelona

Centenars de persones es concentren davant del Palau de Justícia en suport a Rigau i Ortega

Els manifestants han cantat "Els segadors" i han cridat "independència", durant l'estona prèvia a l'arribada de l'exvicepresidenta i de la consellera d'Ensenyament en funcions

RedaccióActualitzat

Sota la pluja, unes dues-centes persones s'han concentrat davant del Palau de Justícia, a l'avinguda Lluís Companys, per donar suport a l'exvicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, quan arribava per declarar com a imputada davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Els manifestants han cantat "Els segadors" i han cridat "independència", durant l'estona prèvia a l'arribada d'Ortega.

Ortega ha entrat al tribunal flanquejada pel seu advocat, Rafael Entrena, i diversos consellers de la Generalitat, entre els quals hi havia la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que aquest mateix dimarts al matí ja ha declarat com a imputada, també pel procés participatiu del 9 de novembre. El secretari general d'Unió Democràtica, Ramon Espadaler, també ha acompanyat la seva companya de partit.

Concentració a l'arribada de Rigau

A l'arribada d'Ortega s'han repetit les escenes d'unes hores abans, quan ha entrat a declarar la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau. Aquest dimarts al matí, centenars de persones s'han concentrat a les portes del Palau de Justícia per donar suport a Rigau, la primera que ha estat citada a declarar pel 9-N. Els concentrats han estat convocats per les entitats sobiranistes.

A les portes del tribunal, els concentrats han cantat "Els Segadors" i han acompanyat l'arribada de Rigau i la comitiva que la seguia -el govern en ple i la cúpula de Junts pel Sí i la CUP- amb crits d'"independència".

Actes de suport

Les entitats sobiranistes també han convocat, al vespre, actes de suport davant dels ajuntaments. A la plaça de Sant Jaume, la protesta estarà encapçalada per l'alcaldessa, Ada Colau.

Està previst que Ada Colau llegeixi una part del manifest en defensa del procés participatiu, després d'haver assegurat que les urnes del 9-N van ser una expressió democràtica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut