Barcelona

Carod-Rovira creu que la cúpula d'ERC hauria de dimitir pels mals resultats electorals

Declaracions contundents del vicepresident de la Generalitat en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, per primer cop des de les eleccions del 28 de novembre. L'exlíder d'Esquerra Republicana ha considerat que la cúpula d'ERC, amb Joan Puigcercós al capdavant, hauria d'haver dimitit després dels pèssims resultats obtinguts. En una entrevista a RAC1 Carod-Rovira ha assegurat que no se sent coresponsable dels mals resultats, ja que no ha planificat la campanya ni hi ha participat, i ha advocat per una plataforma catalanista i d'esquerres que concorri unida a les generals.

Actualitzat
Josep-Lluís Carod-Rovira s'ha mantingut al marge del dia a dia d'ERC des que va deixar de ser-ne el president però aquest divendres, dues setmanes després de la desfeta electoral del seu partit a les eleccions catalanes, ha trencat el seu silenci.

Esquerra va perdre onze diputats el 28 de novembre i va passar de tercera a cinquena força a Catalunya. Carod-Rovira ha considerat que, amb aquests resultats, "en qualsevol partit europeu democràtic s'hauria solucionat aquella mateixa nit".

Entén, doncs, que la direcció que "en dos anys ha fet perdre a ERC la meitat dels vots" havia d'haver dimitit per dignitat, en la línia de l'anunci que va fer el president català en funcions i líder del PSC, José Montilla, després del també contundent fracàs del seu partit a les autonòmiques.

Carod ha carregat amb contundència contra l'actual direcció del partit, per dur a terme una campanya pèssima i per renunciar a jugar "a primera divisió", al costat de CiU i el PSC, ha dit, i passar a tenir com a "únics" referents formacions extraparlamentàries abans del 28-N, com Solidaridat Catalana, Reagrupament o les CUP.

Pols amb l'actual direcció

El republicà ha confessat que no parla amb Puigcercós des de fa un any, quan el líder d'ERC li va dir que la seva participació en la campanya "restaria vots" a Esquerra. Tampoc acudeix a les reunions de la directiva d'ERC des de fa mesos i no serà present en el pròxim Consell Nacional de la formació del 18 de desembre.

Tot i això, Carod ha anunciat que farà campanya en les pròximes eleccions municipals perquè diversos alcaldes de la seva formació l'hi han demanat, afirmant amb sorna que "ells no pensen que els tregui vots, sinó el contrari".

Unitat de l'esquerra


El dirigent republicà ha reconegut una "gran victòria" a CiU, però ha advocat perquè, de cara a les eleccions generals, els partits d'esquerres que conformen el tripartit concorrin units per representar una "alternativa seriosa", a imatge de la que, ha subratllat, "ha sabut fer el bipartit de Convergència i Unió".

Carod també ha deixat caure que no sap "si ERC concorrerà a les pròximes autonòmiques estrictament sota aquestes mateixes sigles", sense donar més detalls.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut