Carmen Calvo diu que el procediment s'ha d'enllestir abans de la campanya (EFE)
Carmen Calvo diu que el procediment s'ha d'enllestir abans de la campanya (EFE)

Carmen Calvo afirma que el govern vol exhumar Franco "abans de la campanya electoral"

Pedro Sánchez ha destacat que aquest dimarts celebrem "una gran victòria de la democràcia espanyola"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol en funcions té la intenció d'exhumar Franco al més aviat possible per evitar que coincideixi amb la campanya electoral. El Tribunal Suprem ha avalat per unanimitat i "per interès general" exhumar les restes del dictador del Valle de los Caídos i enterrar-les al cementiri d'El Pardo Mingorrubio.

Aquest dimarts, la vicepresidenta, Carmen Calvo, ha explicat que el procediment s'hauria d'enllestir "abans de la campanya electoral".

"Com més aviat millor, primer perquè és el que s'ha de fer ja que ens ho demana la sentència i perquè és el que correspon al procediment administratiu, i a més també perquè això estigui el més allunyat possible de la campanya electoral"

 

De fet, el mateix PNB ha instat al govern en funcions que faci l'exhumació de Franco abans de les eleccions. El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, dona pressa al PSOE per evitar, diu, que el PP pugui aturar l'execució de la sentència del Tribunal Suprem si guanya els comicis.

 

Pedro Sánchez: "Justícia, memòria i dignitat" (EFE)

A través d'un tuit, Pedro Sánchez ha remarcat que la decisió de l'alt tribunal suposa "una gran victòria de la democràcia espanyola."

 

ARXIVAT A:
Francisco FrancoFranquismePedro SánchezPSOE
Anar al contingut