Reus

Carles Pellicer, reelegit alcalde de Reus en la repetició del ple d'investidura

Els tres regidors de la CUP han promès i jurat el càrrec amb fórmules crítiques i iròniques després que el TSJC anul·lés la investidura del 15 de juny

Actualitzat

Carles Pellicer torna a ser, de nou, alcalde de Reus després del ple extraordinari que s'ha fet aquest dimecres a la tarda.

El TSJC va anul·lar el seu nomenament en qüestionar la fórmula de promesa de la Constitució dels regidors de la CUP en la investidura del 15 de juny, arran d'una denúncia del cap de llista de Vox de Reus.

En la repetició de la presa de possessió de l'acta de regidors, els representants de la CUP han fet servir fórmules iròniques i crítiques a l'hora de jurar la Constitució.

Una vegada reelegit l'alcalde en el ple extraordinari, s'ha fet un altre plenari per ratificar les decisions que s'havien adoptat per garantir la seguretat jurídica davant d'un hipotètic recurs.

 

 

Pellicer, reelegit alcalde amb el suport d'ERC i d'Ara Reus

Carles Pellicer ha rebut, de nou, el suport dels 15 regidors del seu partit, Junts per Reus, d'ERC i d'Ara Reus. Les tres formacions han reeditat el pacte de govern de l'anterior legislatura.

Els 5 regidors del PSC s'han abstingut, els 3 de Ciutadans han votat la seva candidatura i la CUP, de nou, ha fet un vot nul en tornar a expressar el seu suport a la candidata d'ERC Noemí Llauradó.

En el seu discurs de proclamació, Pellicer ha lamentat "profundament que l'Ajuntament hagi de repetir la sessió d'elecció i proclamació per decisió dels tribunals" i ha apuntat que "la ciutat no es mereix això".

 

 

Els regidors cupaires juren la Constitució

Els regidors de la CUP han acatat de forma explícita la Constitució, però ho han fet amb una fórmula irònica i crítica.

La primera a fer-ho ha estat Marta Llorens, que ha explicat que acatava la constitució "per obligació i coaccionada per una sentència del TSJC, per imperatiu legal". A continuació ha citat l'article 16, que estableix la garantia de les llibertats ideològica, religiosa i de culte; així com l'article 20 en el qual es protegeix el dret al lliure pensament.

Després de tenir un record als empresonats d'Altsasu, Willy Toledo, Valtonyc, Tamara Carrasco i els polítics independentistes empresonats i exiliats, ha qualificat la Carta Magna "de fireta".

 

 

Per la seva banda, Edgar Fernández ha citat l'article 47, que defensa el dret a un habitatge digne. Fernández ha tingut un record per a les persones estrangeres, la PAH i Carola Rakete, detinguda a Itàlia per intentar salvar persones migrants al Mediterrani.

Finalment, Mònica Pàmies ha fet referència a l'article 45, que defensa el medi ambient i l'ús racional de tots els recursos naturals, per denunciar que Espanya tardés 30 anys a ratificar el conveni europeu de protecció d'animals de companyia.

La cap de llista de Ciutadans, Débora García, ha demanat la paraula per afirmar que "les clàusules que han afegit els regidors de la CUP" buidaven "el contingut d'acatament de la Constitució" i ha instat la mesa a repetir el jurament. La seva petició ha estat denegada per la mesa i posteriorment s'ha procedit a la votació de l'alcalde.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut