Catalunya

Cap de setmana amb pluges i ambient suau

Continuarà la inestabilitat pel pas d'una borrasca just per sobre de Catalunya en direcció a les Balears. El cel es veurà ennuvolat a tot arreu, tot i que apareixeran més clarianes. Les pluges s'esperen sobretot al Pirineu i el nord-est.

RedaccióActualitzat

Durant el cap de setmana l'evolució de la borrasca cap a les Balears ens portarà uns dies força complicats. El temps es mantindrà insegur, amb pluges que seran menys continuades i generalitzades. Tot i això, encara podran ser d'intensitat moderada o forta. En les últimes hores s'han acumulat quantitats molt abundants, com els 101 mm d'Arbúcies, els 83 de l'Arboç o els 68 de Sant Carles de la Ràpita. 

Dissabte, l'ull de la pertorbació passarà per sobre de Catalunya i esperem més clarianes transitòries, tot i que en general hi haurà molts núvols i boires matinals. Les precipitacions seran molt disperses al matí. Durant la tarda les pluges podran desenvolupar-se a tot el nord-est de Catalunya i al Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya prolonga els avisos per intensitat i acumulació de pluja per aquesta jornada. També manté l'avís per onatge superior als 2,5 m a tot el litoral català.

Les temperatures baixaran una mica respecte als valors de divendres, però encara parlarem d'un ambient suau en general. Les màximes se situaran entre els 13 i els 19º C en general. Les mínimes han caigut fins els 4º C a Vielha. N'hi ha hagut 10 a molts indrets de l'interior, com ara a Tremp, Cervera, Berga, Vic o Gandesa. A la costa destaquem els 15º C de Barcelona. La cota de neu evolucionarà entre els 1.800 i els 2.200 metres.

El vent de nord tendirà a bufar amb més força al final del dia als dos extrems del litoral català.

Al País Valencià esperem ruixats febles en conjunt, més probables a l'interior de Castelló. En canvi, a les Balears, les precipitacions seran molt més abundants i generalitzades.

Diumenge continuarà la tònica de ruixats, tot i que la distribució dependrà molt del moviment final de la borrasca i del flux de vents que arribi a Catalunya. En principi, la pluja tendiria a ser més abundant de nou a la meitat oriental del país i també al vessant nord del Pirineu, on es podrien acumular més de 100 mm en 24 hores. Els núvols seran molt abundants i les temperatures no tindran gaires canvis.

A les Balears plourà amb intensitat forta i amb tempesta, mentre que al País Valencià continuarà el risc de ruixats més febles i dispersos, més probables a les comarques interiors.

Els pròxims dies no acabarà de fer net. La pertorbació es quedarà a sobre de les Balears almenys fins dimarts, on generarà precipitacions irregulars. A partir de dimecres podria millorar fins a l'arribada d'una nova pertorbació atlàntica.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut